Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Nemecký druholigista z Drážďan poslal celý tím do karantény

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Drážďany sú prvý tím z dvoch najvyšších nemeckých súťaží, ktorý musel prijať takéto razantné opatrenie pred reštartom súťaží. Už v priebehu týždňa tam hlásili jeden pozitívny prípad.

Drážďany 9. mája (TASR) - Futbalisti Dynama Drážďany nebudú môcť na budúci víkend pokračovať v druhej nemeckej bundeslige, ktorú opäť obnovia po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu. Po ďalších dvoch pozitívnych prípadoch na ochorenie COVID-19 poslalo vedenie klubu celý tím do dvojtýždňovej domácej karantény.

"Sme v kontakte so zdravotnými úradmi i vedením ligy a koordinujeme s nimi ďalšie kroky. Faktom ale je, že v najbližších štrnástich dňoch nebudeme môcť trénovať a hrať zápasy," povedal podľa agentúry SID športový riaditeľ Dynama Ralf Minge. Posledný tím tabuľky mal nastúpiť 17. mája na ihrisku Hannoveru. Drážďany sú prvý tím z dvoch najvyšších nemeckých súťaží, ktorý musel prijať takéto razantné opatrenie pred reštartom súťaží.

Už v priebehu týždňa v Drážďanoch hlásili jeden pozitívny prípad po prvej vlne testovania. Druhá vlna neukázala žiadneho nakazeného a od štvrtka sa mužstvo pripravovalo spoločne. V tretej vlne ale piatkové testy odhalili dva nové prípady, hoci infikovaní nemajú žiadne symptómy choroby. Vedenie súťaže chce o aktuálnej situácii v druhej lige informovať v pondelok.

V Nemecku evidovali v sobotu o 20.00 SELČ viac ako 170-tisíc prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 7525 osôb.