Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Nemecký virológ spochybňuje reštart sezóny, je to priveľké riziko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Profesor z univerzity v Lipsku upozornil na priveľké riziko pre hráčov. Poukázal na fakt, že choroba a jej dôsledky stále nie sú dostatočne preskúmané.

Berlín 27. apríla (TASR) - Nemecký virológ Uwe Liebhert spochybnil pokračovanie sezóny najvyššej nemeckej futbalovej súťaže. Podľa jeho názoru ani zápasy bez divákov, dôkladná hygiena a pravidelná dezinfekcia nevylúčia riziko prenosu koronavírusu.

Profesor z univerzity v Lipsku upozornil na priveľké riziko pre hráčov. Poukázal na fakt, že choroba a jej dôsledky stále nie sú dostatočne preskúmané. "Nepoznáme dlhodobé dôsledky ochorenia. Aj v mladom veku hrozí vážny priebeh a dokonca smrť," pripomenul Liebhert.

Pred opätovným spustením súťaží chce vedenie ligy vykonať tisíce testov a hráčov s pozitívnymi výsledkami umiestniť do karantény. Liebhert považuje toto riešenie za naivné: "Infekciu možno zaznamenať až po 48 hodinách od vstupu do organizmu, takže v prípade pozitívneho výsledku by museli izolovať všetkých, ktorí s dotyčným boli v kontakte aspoň pätnásť minút a to aj pred výsledkom vyšetrenia, takže napríklad aj celý tím súpera."