Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Neuer predĺžil o rok zmluvu s Bayernom

Brankár Bayernu Manuel Neuer gestikuluje počas futbalového zápasu nemeckej Bundesligy Union Berlín - Bayern Mníchov v Berlíne 17. mája 2020. Nemecká bundesliga za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení pre pandémiu nového koronavírusu pokračuje od soboty 16. mája, zvyšok sezóny sa dohrá bez divákov. Foto: TASR/AP

Úradujúci majster iba nedávno predĺžil spoluprácu s útočníkom Thomasom Müllerom, ktorý takisto podpísal zmluvu do roku 2024.

Mníchov 23. mája (TASR) - Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer predĺžil kontrakt s Bayernom Mníchov o ďalšiu sezónu. V tíme rekordného bundesligového majstra by tak mal zostať minimálne do 30. júna 2024.

Tridsaťšesťročný Neuer sa dostal cez zranenia, ktoré ho sužovali v polovici jeho kariéry, a stále je nemecká brankárska jednotka. "Som veľmi potešený, že moja kariéra pokračuje v Bayerne. Budeme mať opäť veľmi silný tím, s ktorým budeme môcť zabojovať o každú trofej," citovala kapitána bavorského veľkoklubu agentúra DPA.

Odchovanec Schalke 04 prišiel do Bayernu v roku 2011, za mníchovský klub odchytal 310 ligových zápasov. Na konte má aj 109 reprezentačných štartov, s národným tímom získal titul na MS 2014 v Brazílii.

Úradujúci majster iba nedávno predĺžil spoluprácu s útočníkom Thomasom Müllerom, ktorý takisto podpísal zmluvu do roku 2024.