Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Newcastle chce získať Nemca Wernera na hosťovanie s opciou na kúpu

Futbalista Timo Werner z Chelsea Londýn, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Médiá nedávno špekulovali, že 26-ročný futbalista sa chce vrátiť do RB Lipsko, kde v sezóne 2019/2020 odohral vo všetkých súťažiach 45 zápasov a strelil 34 gólov.

Londýn 31. júla (TASR) - Anglický futbalový klub Newcastle United má záujem získať na hosťovanie nemeckého útočníka Tima Wernera z FC Chelsea. Klub, v ktorom pôsobí aj slovenský brankár Martin Dúbravka, má záujem aj o opciu na kúpu hráča po končení sezóny. Informoval o tom britský denník Mirror.

Médiá nedávno špekulovali, že 26-ročný futbalista sa chce vrátiť do RB Lipsko, kde v sezóne 2019/2020 odohral vo všetkých súťažiach 45 zápasov a strelil 34 gólov. "Magpies" ani Lipsko však nie sú pripravení uspokojiť požiadavku útočníka a zaplatiť mu 270.000 libier týždenne. Werner bol však podľa zdroja pripravený znížiť svoj plat, aby sa presunul do Nemecka.

Reprezentant "Die Nationalelf" odohral v minulej sezóne v drese Chelsea 37 zápasov, nastrieľal 11 gólov a pridal šesť asistencií. Jeho zmluva s londýnskym klubom vyprší v roku 2025. Jeho trhová hodnota je podľa webu transfermarkt.com 35 miliónov eur.