Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Newcastle s Dúbravkom prehral v 15. kole PL na pôde Evertonu 0:3

Slovenský futbalový brankár v drese Newcastle United Martin Dúbravka vyráža loptu počas zápasu 15. kola anglickej Premier League Everton - Newcastle United v Liverpoole vo štvrtok 7. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Slovenského reprezentačného brankára prekonal najskôr v 79. minúte krížnou strelou zvnútra šestnástky Dwight McNeil, v závere domáci prikrášlili triumf ďalšími dvoma gólmi.

Londýn 8. decembra (TASR) - Futbalisti West Hamu United vyhrali vo štvrtkovom zápase 15. kola anglickej Premier Legaue na pôde Tottenhamu 2:1. Domáci, ktorí mali dobrý vstup do sezóny, tak natiahli šnúru bez triumfu na päť zápasov.

Spurs išli do vedenia v 11. minúte zásluhou Cristiana Romera. Súper vyrovnal po prestávke a víťazný gól vsietil 16 minút pred koncom riadneho hracieho času Ward-Prowse. West Ham neprehral už štyri duely a v tabuľke mu patrí momentálne deviate miesto, o bod za Brightonom. Tottenham je piaty, o skóre pred Manchestrom United.

Newcastle United v bránke s Martinom Dúbravkom prehral na ihrisku Evertonu 0:3. Slovenského reprezentačného brankára prekonal najskôr v 79. minúte krížnou strelou zvnútra šestnástky Dwight McNeil, v závere domáci prikrášlili triumf ďalšími dvoma gólmi. Newcastle figuruje v tabuľke na siedmom mieste, Everton sa dostal zo zostupového pásma na 17. priečku.

Dúbravka nahradil v bránke "strák" zraneného Nicka Popea, ktorý si v sobotňajšom zápase s Manchestrom United vykĺbil rameno a po operácii ho čaká pravdepodobne až štvormesačná absencia. V základnej zostave v zápase Premier League sa Dúbravka objavil po vyše polroku. Naposledy si zahral 28. mája proti Chelsea (1:1).

Premier League - 15. kolo:

Tottenham Hotspur - West Ham United 1:2 (1:0)

Góly: 11. Romero - 52. Bowen, 74. Ward-Prowse



Everton FC - Newcastle United 3:0 (0:0)

Góly: 79. McNeil, 86. Doucoure, 90.+6 Beto

/M. Dúbravka (Newcastle) odchytal celý zápas/