Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Newcastle v bránke s Dúbravkom remizoval s Manchestrom City

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Hostia išli do vedenia v 22. minúte, keď sa presadil Raheem Sterling, no domáci odpovedali už o tri minúty zásluhou Jetra Willemsa.

Londýn 30. novembra (TASR) - Futbalisti Newcastlu United v bránke so slovenským reprezentantom Martinom Dúbravkom remizovali v sobotňajšom zápase 14. kola anglickej Premier League s Manchestrom City 2:2. City tak stratil ďalšie body v naháňačke za prvým Liverpoolom, priebežne na neho strácajú osem bodov a "The Reds" majú k dobru ešte sobotňajší domáci duel s Brightonom.

Hostia išli do vedenia v 22. minúte, keď sa presadil Raheem Sterling, no domáci odpovedali už o tri minúty zásluhou Jetra Willemsa. V ďalšom priebehu mali viac z hry hráči City, no proti pozornej obrane a Dúbravkovi sa dlho nedokázali presadiť. Podarilo sa im to až v 82. minúte, keď si odrazenú loptu na hranici šestnástky spracoval Kevin de Bruyne a z voleja ju napálil do ľavého horného rohu bránky. Newcastle však opäť dokázal vyrovnať už po pár minútach. Christian Atsu rozohral priamy kop z pravej strany rovno na Jonja Shelvyho, ktorý spoza šestnástky rozvlnil sieť - 2:2.

sumár:

Newcastle United - Manchester City 2:2 (1:1)

Góly: 25. Willems, 88. Shelvey - 22. Sterling, 82. De Bruyne

/Dúbravka odchytal za domácich celý zápas/