Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Newcastle vyrovnal dvoma gólmi v nadstavení, Bruce: Šialený záver

Futbalisti Newcastlu United vybojovali v stretnutí 24. kola najvyššej anglickej súťaže bod za remízu na pôde FC Everton 2:2. Foto: TASR/AP

Francúz Lejeune sa pritom dostal na ihrisko až v 70. minúte za nepriaznivého stavu 0:2. V nadstavenom čase ukázal schopnosť nájsť si správne miesto v pokutovom území a dvakrát gólovo udrel.

Liverpool 22. januára (TASR) - Šokujúci záver mal utorňajší duel anglickej Premier League medzi Evertonom a Newcastlom United. Ešte v 93. minúte viedli domáci v Goodison Parku 2:0, dva zásahy striedajúceho obrancu Floriana Lejeuna ale znamenali "zázračné" vyrovnanie a zisk bodu pre hostí.

"Šialený záver zápasu, naozaj neskutočné. Ideálna ukážka toho, že sa nesmiete nikdy vzdať," citoval portál bbc.com kouča hostí Stevea Brucea. "Dnes sme si za predvedený výkon pravdepodobne nič nezaslúžili, no nevzdali sme sa a bojovali až do konca. Potom sa môže stať aj niečo takéto." V bránke hostí stál slovenský reprezentant Martin Dúbravka. Jeho tím je momentálne hneď za Evertonom na 13. mieste tabuľky, o sedem bodov nad zónou zostupu.

Francúz Lejeune sa pritom dostal na ihrisko až v 70. minúte za nepriaznivého stavu 0:2. V nadstavenom čase ukázal schopnosť nájsť si správne miesto v pokutovom území a dvakrát gólovo udrel. Tréner domácich Carlo Ancelotti bol napriek zbabranému záveru s výkonom spokojný: "Hrali sme dobre takmer celý zápas. Hráči sú veľmi smutní, no upokojil som ich. Bol som aj pri horších obratoch. Napríklad, keď sme v roku 2005 prehrali finále Ligy majstrov proti Liverpoolu po tom, ako sme v prestávke vyhrávali o tri góly. Niekedy sa vo futbale stanú aj takéto veci."

Prvý gól od letného príchodu z talianskeho Juventusu Turín strelil za domácich mladý útočník Moise Kean. V doterajšom priebehu sezóny väčšinou 19-ročný Talian nastupoval do zápasov ako striedajúci hráč, celé stretnutie odohral zatiaľ len raz. Aj v súboji proti Newcastlu ho Ancelotti stiahol v druhom dejstve. "Gól bol samozrejme dobrý pre jeho sebavedomie. Tvrdo pracuje a to, čo som dnes od neho chcel, splnil. Musí sa neustále zlepšovať najmä z taktického hľadiska, ale je stále veľmi mladý. Verím, že je na správnej ceste," vyhlásil Ancelotti.