Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Newcastle získalo Trippiera z Atletica Madrid za 12 miliónov libier

Anglický futbalista Kieran Trippier. Foto: TASR/AP

Vicemajster Európy hral v tíme aktuálneho španielskeho majstra od roku 2019, keď ku nemu prišiel z Tottenhamu.

Londýn 7. januára (TASR) - Anglický futbalový obranca Kieran Trippier prestúpil z Atletica Madrid do Newcastlu United za 12 miliónov libier (cca 14,4 miliónov eur). Tridsaťjedenročný anglický reprezentant podpísal s účastníkom Premier League zmluvu na dva a pol roka a stal sa prvou akvizíciou klubu po príchode nových majiteľov zo Saudskej Arábie.

Vicemajster Európy hral v tíme aktuálneho španielskeho majstra od roku 2019, keď ku nemu prišiel z Tottenhamu. Predtým pôsobil v Manchestri City, resp. hosťoval v Barnley aj Burnley, ktorý je bývalým klubom terajšieho trénera Newcastle Eddieho Howea.

"Mám radosť, že prichádzam do fantastického klubu. Užil som si pôsobenie v Madride. No keď som počul o záujme Newcastlu, pričom už aj v minulosti som pracoval s Eddiem Howeom, vedel som, že tam chcem byť. Viem, že je pred nami veľa práce, no dobre si uvedomujem, čo si Premier League vyžaduje. Sú tu talentovaní hráči a už sa neviem dočkať, keď vybehnem na zápas na St. James Park ako hráč Newcastlu," povedal nový spoluhráč slovenského brankára Martina Dúbravku. "The Magpies" sa momentálne v lige nedarí, v tabuľke sú na predposlednom mieste a budú tuho bojovať o záchranu. Informovala o tom agentúra DPA.