Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Neymar chce opäť hrať s Messim: Mali by sme to spraviť už budúci rok

Na snímke brazílsky útočník PSG Neymar oslavuje postup do finále Ligy majstrov vo futbale v utorok 18. augusta 2020. Futbalisti Paríža St. Germain si po prvý raz vo svojej histórii zahrajú vo finále Ligy majstrov. V prvom semifinále zdolali RB Lipsko 3:0 po góloch Marquinhosa, Angela Di Mariu a Juana Bernata v Lisabone v utorok 18. augusta 2020. Foto: TASR/AP

O Messiho osude môžu viac napovedať voľby nového prezidenta klubu, ktoré sa uskutočnia 24. januára.

Manchester 3. decembra (TASR) – Brazílsky futbalista Neymar z Paríža St. Germain vyjadril túžbu opäť si zahrať v jednom tíme s Lionelom Messim. Vyhlásil to po stredajšom víťazstve v Lige majstrov na ihrisku Manchestru United 3:1.

Predtým, než 28-ročný Brazílčan v roku 2017 prestúpil z FC Barcelona do PSG za rekordných 222 miliónov eur, odohral po Messiho boku štyri sezóny: "Naozaj to chcem, užiť si ten pocit, že s ním môžem byť opäť na ihrisku. Mali by sme to spraviť už budúci rok."

Barcelonu, ktorá sa Neymara pokúšala získať späť už v roku 2019, však v súčasnosti trápia finančné problémy spôsobené pandémiou koronavírusu a na ich pokrytie musela dokonca hráčom skresať platy o 122 miliónov. Návrat do Katalánska je preto veľmi nepravdepodobný a reálnejší je scenár s Argentínčanovým odchodom, ktorý sa skloňoval už počas leta. Favoritom na jeho získanie bol anglický Manchester City, no alternatívou pre čoskoro 34-ročného futbalistu by mohol byť aj PSG. "Môže hrať na mojej pozícii, nie je problém. Pokojne ma nechajte sedieť na lavičke," uviedol Neymar.

O Messiho osude môžu viac napovedať voľby nového prezidenta klubu, ktoré sa uskutočnia 24. januára. Katalánci hľadajú nového šéfa po tom, ako v auguste odstúpil z funkcie Josep Maria Bartomeu.