Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Neymar nedokončil tréning reprezentácie Brazílie pre bolesti v kolene

Brazílsky hráč Neymar, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pre Neymara sú to ďalšie zdravotné problémy po tom, ako od aprílového návratu po zlomenine piatej metatarzálnej kostičky odohral za Paríž St. Germain iba päť stretnutí.

Rio de Janeiro 29. mája (TASR) - Neymar nedokončil svoj prvý riadny tréning s brazílskou futbalovou reprezentáciou pred turnajom Copa America. Trávnik v tréningovom centre Granja Comary neďaleko Ria de Janeiro opustil v sprievode lekára pre bolesť v ľavom kolene.

Brazílska futbalová konfederácia (CBF) uviedla, že 27-ročný útočník sa podrobí vyšetreniam. Brazília ako osemnásobný víťaz a organizátor otvorí kontinentálny šampionát 14. júna v Sao Paule proti Bolívii. V skupine sa stretne aj s Venezuelou a Peru. Predtým odohrá prípravné zápasy proti Kataru a Hondurasu.

Pre Neymara sú to ďalšie zdravotné problémy po tom, ako od aprílového návratu po zlomenine piatej metatarzálnej kostičky odohral za Paríž St. Germain iba päť stretnutí. Navyše prišiel o kapitánsku pásku v národnom tíme. Dopustil sa incidentu s fanúšikom po finále Francúzskeho pohára a verejne kritizoval niektorých reprezentačných spoluhráčov, tréner Tite mu ju odobral po rozhovore medzi štyrmi očami. Vo funkcii ho nahradil Daniel Alves, ktorý si tiež oblieka dres PSG.

"Byť kapitán je veľká zodpovednosť. Je to dôležitejšie než byť hviezda mužstva," citovala agentúra AP Cafua, ktorý ako kapitán doviedol Brazíliu k titulu majstra sveta v roku 2002.