Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kouč Pochettino: Neymar odohrá ešte mnoho rokov na najvyššej úrovni

Na archívnej snímke hlavný tréner PSG Mauricio Pochettino. Foto: TASR/AP

Neymar, ktorý sa doteraz predstavil na dvoch svetových šampionátoch, povedal v rozhovore pre DAZN, že MS 2022 by mohli byť jeho posledné v kariére, keďže už nemá síl ťahať kariéru dlhšie.

Paríž 14. októbra (TASR) - Tréner futbalistov Paríža St. Germain Mauricio Pochettino nepochybuje o tom, že Neymar bude hrať ešte mnoho rokov na najvyššej úrovni. Kouč sa vyjadril k budúcnosti 29-ročného útočníka po tom, ako Brazílčan naznačil, že budúcoročné majstrovstvá sveta v Katare by mohli byť jeho posledné.

"'Ney' je úprimný človek, ktorý nemá problém rozprávať verejne o svojich pocitoch. Od mladého veku je zvyknutý byť v centre pozornosti médií. Mentálne je veľmi silný. Nemyslím si, že by tam mal byť nejaký problém," povedal Pochettino na adresu najdrahšieho hráča sveta.

Neymar, ktorý sa doteraz predstavil na dvoch svetových šampionátoch, povedal v rozhovore pre DAZN, že MS 2022 by mohli byť jeho posledné v kariére, keďže už nemá síl ťahať kariéru dlhšie. "Nie som istý, či budem psychicky schopný hrať futbal aj neskôr," vyhlásil. Jeho slová vzbudili v rodnej Brazílii rozruch a vynorili sa špekulácie o mentálnom zdraví Neymara. V roku 2026, keď sa uskutočnia MS v USA, Kanade a Mexiku, bude mať 34 rokov.

Pochettino si však nemyslí, že by sa Neymar chcel už pomaly lúčiť s profesionálnym futbalom. "Niekedy bývajú vety vytrhnuté z kontextu. Nepochybujem, že 'Ney' miluje futbal, užíva si ho a bude hrať ešte dlhé roky," citovala trénera PSG agentúra AFP.