Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Neymar vedel o prestupe Messiho do Miami

Na snímke futbalista Neymar. Foto: TASR/AP

Podľa brazílskeho útočníka môže prestup kapitána majstrov sveta a sedemnásobného víťaza Zlatej lopty spopularizovať Major League Soccer (MLS), ktorá priťahuje každým rokom čoraz väčšiu pozornosť.

Rio de Janeiro 10. júna (TASR) - Kým futbaloví fanúšikovia na celom svete hádali, kam po odchode z Paríža St. Germain povedú kroky Lionela Messiho, jeho bývalý spoluhráč Neymar to už vedel. Messi sa pred pár dňami dohodol na spolupráci s tímom zámorskej MLS Interom Miami. Argentínsky útočník sa tak nevráti do FC Barcelona, kde strávil 21 rokov, a mal odmietnuť aj lukratívny kontrakt so saudskoarabským tímom Al-Hilal.

"Vedel som, že ide do Miami. Ešte predtým, ako sa objavila oficiálna informácia o podpise zmluvy. Rozprávali sme sa o tom. Povedal som mu, nech je v Miami šťastný a nech sa mu darí. Som zaňho rád, aj keď mi je teraz trochu smutno, že sa naše cesty rozchádzajú," vyhlásil Neymar, ktorý hral po boku Messiho v rokoch 2013 - 2017 v Barcelone i uplynulé dve sezóny v PSG.

Podľa brazílskeho útočníka môže prestup kapitána majstrov sveta a sedemnásobného víťaza Zlatej lopty spopularizovať Major League Soccer (MLS), ktorá priťahuje každým rokom čoraz väčšiu pozornosť. "Súťaž bude ešte populárnejšia, bude ju sledovať viac ľudí. Môžu z toho ťažiť všetci," dodal Neymar, ktorý si v rámci dovolenky na Floride odskočil pozrieť dva zápasy finálovej série play off NBA medzi Miami a Denverom.