Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Neymar vynechal stredajší tréning Brazílie, no s Katarom by mal hrať

Neymar, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný útočník mal už v utorok problémy s ľavým kolenom, keď nedokončil spoločný tréning tímu. Na druhý deň pracoval s fyzioterapeutmi.

Rio de Janeiro 30. mája (TASR) - Brazílsky futbalový reprezentant Neymar vynechal stredajší tréning reprezentácie pre bolesti ľavého kolena, no mal by nastúpiť v prípravnom zápase pred Copa America s Katarom, ktorý je na programe 5. júna.

Dvadsaťsedemročný útočník mal problémy už v utorok, keď nedokončil spoločný tréning tímu. Na druhý deň pracoval s fyzioterapeutmi.

Pre Neymara sú to ďalšie zdravotné problémy po tom, ako od aprílového návratu po zlomenine piatej metatarzálnej kostičky odohral za Paríž St. Germain iba päť stretnutí. "Rozhodne nie je 100% v poriadku, ale je na 90%," povedal o jeho stave útočník Gabriel Jesus.

Brazília sa pripravuje na majstrovstvá Južnej Ameriky v stredisku Granja Comary neďaleko Ria de Janeiro. Prípravný duel s Katarom odohrá 5. júna v hlavnom meste Brazília, o štyri dni neskôr sa stretne s Hondurasom. Osemnásobný víťaz a organizátor turnaja otvorí kontinentálny šampionát 14. júna v Sao Paule proti Bolívii. V skupine sa stretne aj s Venezuelou a Peru. Informovala agentúra AP.