Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Nezaočkovaný Kimmich nebude počas karantény dostávať mzdu, tvrdí Bild

Na archívnej snímke zo 4. júla 2020 Joshua Kimmich. Foto: TASR/AP

Okrem Kimmicha sú v karanténe aj Serge Gnabry, Jamal Musiala a Eric Maxim Choupo-Moting.

Berlín 21. novembra (TASR) - Futbalista Bayernu Mníchov Joshua Kimmich nebude počas karantény dostávať od klubu mzdu. V nedeľu o tom informoval denník Bild. Noviny s odvolaním sa na zdroj z klubu uviedli, že šéfovia Bayernu okrem Kimmicha nebudú počas karantény vyplácať ani ďalších štyroch hráčov, ktorí museli ísť do karantény.

V správe sa uvádza, že klub uvažuje aj nad ďalšími sankciami. Kimmich sa odmieta dať zaočkovať a klub údajne uvažuje, že pokiaľ tak neurobí, nepovolí mu vstup do tréningových priestorov tímu. Chce tak zvýšiť tlak na svojich hráčov, aby sa dali zaočkovať. Bayern zatiaľ správu nekomentoval. Okrem Kimmicha sú v karanténe Serge Gnabry, Jamal Musiala a Eric Maxim Choupo-Moting. Tí sa museli izolovať po tom, čo boli v blízkom kontakte so spoluhráčom Niklasom Sülem, ktorý mal pozitívny test na koronavírus.

Kimmich sa v karanténe ocitol v krátkom čase už po druhý raz, tentokrát bol v kontakte s blízkym človekom v súkromí. Musel preto vynechať piatkový ligový zápas Bayernu v Augsburgu a bude chýbať aj v dueli Ligy majstrov s Dynamom Kyjev.

Očkovanie nie je pre nemeckých futbalistov povinné, ale debata po Kimmichových problémoch a pri rýchlom náraste infekcií v Nemecku nabrala na intenzite. Množstvo politikov sa vyslovilo za povinné očkovanie pre hráčov.