Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NFL: Hráča Minnesoty Doziera hospitalizovali s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vikings majú na covidovej listine momentálne piatich hráčov vrátane opôr Garretta Bradburyho a Harrisona Smitha.

New York 11. novembra (TASR) - Hráč amerického futbalu Dakota Dozier sa ocitol v nemocnici s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19. Rozohrávača tímu NFL Minnesota Vikings, ktorý je zaočkovaný, hospitalizovali s vážnymi dýchacími problémami.

Podľa trénera Vikings Mikea Zimmera je Dozier v stabilizovanom stave, no zostáva naďalej v nemocnici. Jeho klub ho ešte minulý týždeň v piatok zaradil na covidovú listinu. Na nej sú momentálne aj kouč Zimmer a ďalších 29 členov organizácie. "Sú to vážne veci. Spolu 29 osôb vrátane mňa sa podrobuje testom, lebo sme boli vyhodnotení ako úzke kontakty," uviedol pre ESPN Zimmer. Doziera trápili respiračné problémy už štyri dni pred tým, ako ho museli hospitalizovať: "Dostal COVID-19. Nie som lekár, no má niečo ako zápal pľúc. Veľmi ťažko sa mu dýchalo."

Vikings majú na covidovej listine momentálne piatich hráčov vrátane opôr Garretta Bradburyho a Harrisona Smitha. Tridsaťročný Dozier pôsobí v Minnesote od roku 2019, predtým hral v NFL aj za New York Jets (2014–2018). Pandemická situácia v Minnesote sa rapídne zhoršuje, len v stredu pribudlo v štáte 5277 pozitívnych prípadov a 43 obetí, informovala agentúra AP.