Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NFL: Víťaz Super Bowlu 50 Ware ukončil kariéru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročný bývalý obranca odohral v NFL tucet sezón, deväťkrát si vyslúžil pozvánku do zápasu hviezd Pro Bowl a vyhlásili ho za Defenzívneho hráča konferencie NFC 2008.

Denver 14. marca (TASR) - Hráč amerického futbalu DeMarcus Ware ukončil aktívnu činnosť. Tridsaťštyriročný bývalý obranca odohral v NFL tucet sezón, deväťkrát si vyslúžil pozvánku do zápasu hviezd Pro Bowl a vyhlásili ho za Defenzívneho hráča konferencie NFC 2008.

V drafte 2005 si ho už v prvom kole vybral Dallas Cowboys, organizáciu opustil v roku 2014 ako jej líder v počte zložení súperových rozohrávačov (117). Následne zamieril do Denveru Broncos, s ktorým triumfoval v Super Bowle 50, kde dvakrát zložil quarterbacka Caroliny Cama Newtona.

"Ak by nebolo Vona Millera, stal by sa Najužitočnejším hráčom Super Bowlu. Niekedy je smutné, keď hráč ukončí kariéru, Ware bol Peytonom Manningom našej obrany," uviedol súčasný defenzívny koordinátor Los Angeles Rams Wade Phillips, ktorý Warea na rôznych pozíciách viedol šesť sezón. "DeMarcus, si vzor, ako by mal vyzerať hráč NFL. Gratulujem ti ku kariére hodnej Siene slávy a ďakujem, že si si obliekol dres Broncos," citoval oficiálny web zámorskej súťaže generálneho manažéra Denveru Johna Elwaya.