Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: All Star exhibícia v Las Vegas bude bez Slovákov

Na archívnej snímke z 1. novembra 2021 Alexander Ovečkin. Foto: TASR/AP

Fanúšikovia budú mať šancu ešte hlasovať o jedného hráča z každej divízie, ktorý si zahrá v Zápase hviezd.

New York 14. januára (TASR) - Kanonier Washingtonu Alexander Ovečkin či lídri Edmontonu Leon Draisaitl a Connor McDavid nechýbajú v nominácii na All Star exhibíciu zámorskej NHL, ktorá sa uskutoční 5. februára v T-Mobile Arene v Las Vegas. Na súpiskách výberov štyroch divízií nie sú žiadni slovenskí hokejisti.

O kapitánoch výberov rozhodovali hlasovaním fanúšikovia. Atlantickú divíziu povedie Auston Matthews z Toronta, Ovečkin bude kapitánom Metropolitnej divízie, McDavid Pacifickej a Centrálnu povedie Nathan MacKinnon z Colorada. Ostatné mená 36 hráčov vybrali zástupcovia oddelenia pre hokejové operácie NHL. Prvýkrát sa na exhibícii predstavia Kirill Kaprizov (Minnesota Wild), či elitní obrancovia Adam Fox (New York Rangers) a Cale Makar (Colorado Avalanche).

Fanúšikovia budú mať šancu ešte hlasovať o jedného hráča z každej divízie, ktorý si zahrá v Zápase hviezd. Môžu pritom vyberať iba z ponúkaných mien, medzi ktorými nie sú Slováci.

All Star víkend sa uskutoční 4.-5. v Las Vegas. Samotný Zápas hviezd bude pozostávať z troch stretnutí, v ktorom proti sebe nastúpia výbery jednotlivých divízií vo formáte traja proti trom. Každý tím bude mať k dispozícii deviatich korčuliarov a dvoch brankárov.

Nominácie výberov na All Star exhibíciu v Las Vegas:


Metropolitná divízia:

Brankári: Frederik Andersen (Carolina), Tristan Jarry (Pittsburgh)

Obrancovia: Adam Fox (NY Rangers), Adam Pelech (NY Islanders), Zach Werenski (Columbus)

Útočníci: Sebastian Aho (Carolina), Claude Giroux (Philadelphia), Jack Hughes (New Jersey), Chris Kreider (NY Rangers), Alexander Ovečkin (Washington)



Atlantická divízia:

Brankári: Jack Campbell (Toronto), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay)

Obrancovia: Rasmus Dahlin (Buffalo), Victor Hedman (Tampa Bay)

Útočníci: Drake Batherson (Ottawa), Patrice Bergeron (Boston), Jonathan Huberdeau (Florida), Dylan Larkin (Detroit), Auston Matthews (Toronto), Nick Suzuki (Montreal)


Centrálna divízia:

Brankári: Juuse Saros (Nashville), Cam Talbot (Minnesota)

Obranca: Cale Makar (Colorado)

Útočníci: Kyle Connor (Winnipeg), Alex DeBrincat (Chicago), Kirill Kaprizov (Minnesota), Clayton Keller (Arizona), Jordan Kyrou (St. Louis), Nathan MacKinnon (Colorado), Joe Pavelski (Dallas)



Pacifická divízia:

Brankári: John Gibson (Anaheim), Thatcher Demko (Vancouver)

Obranca: Alex Pietrangelo (Vegas)

Útočníci: Leon Draisaitl (Edmonton), Jordan Eberle (Seattle), Johnny Gaudreau (Calgary), Adrian Kempe (Los Angeles), Connor McDavid (Edmonton), Timo Meier (San Jose), Mark Stone (Vegas)