Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Arizona podpísala nováčikovský kontrakt s Crottym, Ottawa s Kastelicom

Logo NHL, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Odkedy sme ho draftovali, pracoval Mark veľmi tvrdo, aby si zaslúžil tento kontrakt, povedal generálny manažér Ottawy Pierre Dorion.

Glendale 10. apríla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Arizona Coyotes podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s obrancom Cameronom Crottym. Arizona si ho vybrala v 3. kole draftu v roku 2017 z celkovo 82. miesta.

Dvadsaťročný bek strávil uplynulé tri roky na Bostonskej univerzite v súťaži NCAA, za ktorú odohral dokopy 102 zápasov, zaznamenal 27 bodov (10+17) a 77 trestných minút. V sezóne 2017/18 vyhral s Bostonom šampionát Východnej konferencie NCAA.

Klub zámorskej hokejovej NHL Ottawa Senators podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s útočníkom Markom Kastelicom. "Senátori" si ho vybrali v 5. kole vlaňajšieho draftu z celkovo 125. miesta.

Dvadsaťjedenročný center strávil uplynulých päť sezón v drese Calgary Hitmen v juniorskej WHL. V prerušenom ročníku 2019/20 odohral 58 duelov a nazbieral 68 bodov (38+30). "Odkedy sme ho draftovali, pracoval Mark veľmi tvrdo, aby si zaslúžil tento kontrakt. Uplynulé dva roky bol kapitán Calgary a páčilo sa nám, ako napredoval," povedal generálny manažér Ottawy Pierre Dorion.