Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

NHL: Barkov vynechá týždne pre zranenie kolena

Kapitán Floridy Panthers Aleksander Barkov sa teší po strelení gólu počas zápasu NHL. Foto: TASR/AP

Barkova v úvode druhej tretiny kolenom zasiahol obranca "ostrovanov" Scott Mayfield.

Sunrise 18. novembra (TASR) - Kapitán hokejistov Floridy Aleksander Barkov bude niekoľko týždňov pauzovať pre zranenie kolena, ktoré utrpel v utorkovom víťaznom zápase NHL s New Yorkom Islanders (6:1). Fínsky útočník sa vyhol operácii, Panthers budú jeho zdravotný stav posudzovať na týždennej báze.

Barkova v úvode druhej tretiny kolenom zasiahol obranca "ostrovanov" Scott Mayfield. Hviezdny center potreboval pomoc, aby sa z ľadu dostal do šatne, pre zranenie už potom do hry nezasiahol. "Mohlo to dopadnúť aj horšie. Našťastie nie je potrebná operácia. Zatiaľ nevieme odhadnúť, ako dlho bude pauzovať," povedal pre nhl.com dočasný tréner "panterov" Andrew Brunette.

Mayfield po zákroku na Barkova putoval predčasne pod sprchy, vyhol sa však dodatočnému disciplinárnemu trestu. Podľa zámorských médií oddelenie pre hráčsku bezpečnosť nebude jeho zákrok ďalej skúmať. Barkov viedol tímovú produktivitu so 17 bodmi (9+8) v 15 stretnutiach, spomedzi všetkých útočníkov Floridy strávil v tejto sezóne najviac času na ľade - v priemere odohral 20:51 minút na zápas.