Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Boston prepustil trénera Cassidyho

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Päťdesiatsedemročný Cassidy sa v Bostone ujal kormidla vo februári 2017, keď nahradil Claudea Juliena. Pod jeho vedením Bruins postúpili vo všetkých šiestich sezónach do play off.

Boston 7. júna (TASR) - Vedenie klubu hokejovej NHL Boston Bruins prepustilo v pondelok trénera Brucea Cassidyho. V pondelok to oznámil generálny manažér "medveďov" Don Sweeney s tým, že klub už intenzívne hľadá za kouča náhradu.

Odvolanie Cassidyho prichádza necelé štyri týždne po vyradení Bruins v 1. kole play off v sedemzápasovej sérii s Carolinou. "Bolo to mimoriadne náročné rozhodnutie. Bruceova bilancia na striedačke Bruins je pôsobivá a veľmi si ho vážime z profesionálnej i osobnostnej stránky. Cítil som však, že tím by potreboval nový hlas v šatni," uviedol Sweeney v klubovom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP.

Päťdesiatsedemročný Cassidy sa v Bostone ujal kormidla vo februári 2017, keď nahradil Claudea Juliena. Pod jeho vedením Bruins postúpili vo všetkých šiestich sezónach do play off. V roku 2019 sa prebojovali až do finále Stanleyho pohára, v ktorom nestačili na St. Louis. V Bostone Cassidy šesť rokov viedol aj slovenského obrancu Zdena Cháru a tri roky aj brankára Jaroslava Haláka.