Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Boston vyhral vo Washingtone, Colorado otočilo zápas so Seatllom

Na snímke český krídelník David Pastrňák (uprostred) a Erik Haula (vpravo) z Bostonu Bruins oslavujú gól počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals - Boston Bruins vo Washingtone v pondelok 10. januára 2022. Foto: TASR/AP

Colorado si doma poradilo so Seattlom tesne 4:3, keď v tretej tretine otočilo nepriaznivý stav gólmi Devona Toewsa a Nazema Kadriho.

New York 11. januára (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Washingtonu Capitals 7:3, keď sériou šiestich gólov za sebou otočili z 0:2. V drese hostí sa zaskvel obranca Matt Grzelcyk, ktorý si pripísal gól a štyri asistencie, dva presné zásahy a asistenciu zaznamenali Brad Marchand a David Pastrňak. Slovenský bek domácich Martin Fehérváry odohral 20:15 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod, päť "hitov" a jednu zblokovanú strelu.

Pre Washington to bola už štvrtá prehra v sérii, Boston vyhral piaty zo šiestich duelov. Grzelcyk je prvý obranca, ktorý v tejto sezóne nazbieral päť kanadských bodov v jednom zápase. V klubovej histórii zaznamenali v jednom stretnutí viac len Ray Bourque a Glen Wesley - obaja šesť. "Iba som krútil hlavou, ako mi pribúdali body na konto," povedal pre nhl.com 28-ročný Američan. "Počas zápasu som sa smial, pretože väčšinu sezóny som mal zo svojej hry skvelý pocit, no body neprichádzali. Je to asi niečo, čím sa nemám trápiť. Mojou prácou je najmä pomôcť tímu po defenzívnej stránke." Washington viedol vďaka gólom Conora Shearyho 2:0, no napokon prehĺbil svoje trápenie. "Musíme sa vrátiť k našej hre, k nášmu hernému systému. Chýbalo nám niekoľko opôr, ktoré vypadávali a potom sa vrátili do zostavy. Určite nebudeme panikáriť, musíme nájsť cestu von z tejto kaše," vyjadril sa Sheary. Za stavu 2:4 vystriedal Zacha Fucaleho, ktorý inkasoval štyri góly zo 16 striel, v bránke Capitals Vítek Vaněček, Čech potom vykryl 12 z 15 striel. Duel pre zranenie nedohral útočník Bruins Trent Frederic, do zostavy "Caps" sa vrátili po chorobe T.J. Oshie a Nicklas Bäckström.

Colorado si doma poradilo so Seattlom tesne 4:3, keď v tretej tretine otočilo nepriaznivý stav gólmi Devona Toewsa a Nazema Kadriho. Ďalšie dva presné zásahy pridal Nicolas Aube-Kubel. Colorado vyhralo dvanásty zápas za sebou na domácom ľade, čo je rekord organizácie Avalanche, respektíve Quebec Nordiques. Zápas mal špeciálnu príchuť pre brankára hostí Philippa Grubauera, ktorý sa vrátil do Denveru prvýkrát od letnej zmeny klubu. Nemec predtým chytal za Avalanche tri sezóny, pred touto však Colorado opustil, keď sa v závere júla ako voľný hráč upísal práve nováčikovi zo Seattlu. "Nie som si istý, či fanúšikovia na mňa pri návrate bučali, alebo ma vítali 'Gruus'. Ak to bolo to druhé, tak si to určite cením. V Colorade sa ku mne vždy správali neskutočne, má fantastických fanúšikov. Denver zostane navždy výnimočným miestom v mojom srdci," vyznal sa Grubauer, ktorý predviedol 31 úspešných zákrokov. Kraken prehral šiesty zápas v rade a deviaty z uplynulých desiatich. Coloradu chýbal kapitán Gabriel Landeskog, ktorý mal pred stretnutím pozitívny test na koronavírus a klub ho zapísal na covidovú listinu.

Brankár Cal Petersen predviedol 22 úspešných zákrokov a priviedol Los Angeles Kings k výhre nad New Yorkom Rangers 3:1. O góly domácich sa postarali Phillip Danault, Blake Lizotte a Adrian Kempe, Trevor Moore zaznamenal dve asistencie. Rangers viedol Kris Knoblauch, tréner farmárskeho tímu Hartford v AHL, keďže hlavný kormidelník Gerard Gallant je od nedele na covidovej listine.

NHL - sumáre:



Washington Capitals - Boston Bruins 3:7 (2:2, 1:4, 0:1)
Góly: 4. Sheary (Dowd, Hathaway), 13. Sheary, 35. Oshie (Ovečkin, Kuznecov) - 19. Pastrňák (Marchand, Grzelczyk), 20. Marchand (Grzelczyk, Pastrňák), 23. Grzelczyk (Blidh), 28. Smith (Lazar, Blidh), 29. Pastrňák (Hall, Vaakanainen), 34. Haula (Hall, Grzelczyk), 51. Marchand (Smith, Grzelczyk). Brankári: Fucale (28. Vaněček) - Ullmark, strely na bránku: 30:31, 18.573 divákov.

Colorado Avalanche - Seattle Kraken 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Góly: 6. Aube-Kubel (O'Connor, Newhook), 37. Aube-Kubel (Burakovsky, J. Johnson), 52. Toews (Makar, Kadri), 55. Kadri (Jost, Burakovsky) - 10. Johansson (Eberle, McCann), 25. McCann (Johansson, Dunn), 35. Blackwell (Oleksiak, Gourde). Brankári: Francouz - Grubauer, strely na bránku: 35:26, 17.516 divákov.

Los Angeles Kings - New York Rangers 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Góly: 21. Danault (Moore), 24. Lizotte (Arvidsson, Moore), 59. Kempe (Kopitar) - 52. Zibanejad (Chytil, McKegg). Brankári: Petersen - Georgiev, strely na bránku: 39:23, 13.558 divákov.

Slovák v akcii:

Martin Fehérváry (Washington) 20:15 0 0 0 +1 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/