Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Brankár Los Angeles Quick sa podrobí operácii ramena

Na snímke vpravo slovenský útočník LA Kings Marián Gáborík oslavuje víťazstvo 5:2, vľavo jeho spoluhráč v bránke Jonathan Quick v zápase hokejovej NHL Washington Capitals - Los Angeles Kings v noci na 1. decembra 2017. Foto: TASR/AP

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Kings (2012, 2014) odchytal v NHL 666 zápasov (všetky za LA) a zaznamenal v nich 54 shutoutov.

Los Angeles 19. mája (TASR) - Americký hokejový brankár Jonathan Quick z Los Angeles Kings sa v stredu podrobí operácii ramena. Podľa generálneho manažéra klubu Roba Blakea bude Quick tímu k dispozícii pred začiatkom budúcej sezóny NHL.

Operácia má dať do poriadku poškodenie v ramene, s ktorým Quick bojoval niekoľko rokov. Skúsený brankár vynechal záverečných šesť zápasov v základnej časti pre zranenie rebier, ktoré utrpel 3. mája v dueli proti Arizone Coyotes. Tridsaťpäťročný brankár mal v tejto sezóne bilanciu 11-9-2 s priemerom 2,86 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 89,8 percenta. V 22 stretnutiach dosiahol dva shutouty.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Kings (2012, 2014) odchytal v NHL 666 zápasov (všetky za LA) a zaznamenal v nich 54 shutoutov. S Kings má ešte dva roky platnú zmluvu, kontrakt na 10 rokov podpísal 1. júla 2012. Kings skončili v osemčlennej Západnej divízii na šiestom miesta a tretí rok za sebou nepostúpili do bojov o Stanley Cup. Informáciu priniesol web nhl.com.