Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bratia Hossovci si zahrajú v zápase legiend v Toronte

Marián Hossa, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Hossa je po Stanovi Mikitovi a Petrovi Šťastnom tretí rodák zo Slovenska, ktorý bude v Sieni slávy.

Toronto 13. októbra (TASR) – Bratia Marián a Marcel Hossovci si zahrajú v zápase hokejových legiend NHL. Ten bude súčasť víkendu, v ktorom Hokejová sieň slávy v Toronte slávnostne príjme nových členov vrátane Mariána Hossu. Duel je na programe v nedeľu 14. novembra v torontskej Scotiabank aréne.

V zápase proti sebe nastúpia bývalí hráči NHL, ktorých v pozícii kapitánov povedú Scott Niedermayer a Mike Modano. V bránke oboch tímov budú kanadské, resp. americké brankárky. Hossovci sa predstavia vo „svetovom" tíme Mikea Modana, v ktorom budú okrem viacerých bývalých hráčov USA aj zástupcovia Česka, Ruska, Litvy či rodák z Jamajky Graeme Townshend.

Vrcholom inauguračného víkendu bude uvedenie nových členov do Siene slávy. Okrem Mariána Hossu vstúpia do prestížneho klubu aj Jarome Iginla, Kevin Lowe, Doug Wilson, Ken Holland a Kim St-Pierreová. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Hossa je po Stanovi Mikitovi a Petrovi Šťastnom tretí rodák zo Slovenska, ktorý bude v Sieni slávy.

Zostavy Zápasu legiend



Tím kanadských legiend:

brankári: Kim St-Pierreová, Erica Howeová

obrancovia: Scott Niedermayer, Mike Commodore, Dion Phaneuf, Chris Phillips, Robyn Regehr, Brent Seabrook

útočníci: Jayna Heffordová, Eric Lindros, Martin St. Louis, Wendel Clark, Shane Doan, Simon Gagne

tréneri: Ken Holland, Doug Wilson

Tím svetových legiend:

brankárky: Molly Schausová

obrancovia: Al Iafrate, Tomáš Kaberle, Darius Kasparaitis, Dmitrij Mironov

útočníci: Mike Modano, Marián Hossa, Nikolaj Antropov, Marcel Hossa, John LeClair, Jason Pominville, Alexej Ponikarovsky, Brian Rolston, Sergej Samsonov, Graeme Townshend

tréneri: Kevin Lowe, Lanny McDonald