Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bučnevič dostal za hlavičku na Crousea dvojzápasový dištanc

Na snímke Pavel Bučnevič (v strede) počas zápasu NHL proti Arizone, 20. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Bučnevič zaznamenal v prvých dvoch stretnutiach sezóny gól a asistenciu, skóroval aj do siete Arizony pred tým, než putoval predčasne pod sprchy.

New Jersey 20. októbra (TASR) – Ruský hokejista Pavel Bučnevič nebude môcť nastúpiť v najbližších dvoch zápasoch St. Louis v zámorskej NHL. Oddelenie pre hráčsku bezpečnosť ho potrestalo za úder hlavou do Lawsona Crousea v pondelkovom dueli s Arizonou Coyotes, v ktorom Blues zvíťazili 7:4.

Bučnevič sa dostal do potýčky s Crouseom v závere prvej tretiny. Súpera pritom zasiahol „hlavičkou", za ktorú ho rozhodcovia nekompromisne vylúčili do konca stretnutia. Dvadsaťšesťročný útočník, ktorý prišiel do St. Louis pred sezónou z New Yorku Rangers, vynechá nadchádzajúce zápasy s Vegas (v noci na štvrtok) a Los Angeles (v noci na nedeľu). Okrem suspendácie mu strhnú z platu 141.463 dolárov, keďže liga ho považuje za opakovaného previnilca. Už v minulej sezóne si totiž „odsedel" jeden zápas za nebezpečný zákrok so zdvihnutou hokejkou, informovala agentúra AP. Bučnevič zaznamenal v prvých dvoch stretnutiach sezóny gól a asistenciu, skóroval aj do siete Arizony pred tým, než putoval predčasne pod sprchy.