Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NHL: Burakovsky rozhodol hetrikom o triumfe Colorada nad Floridou

Hokejisti Colorada zvíťazili v noci na pondelok v zámorskej NHL nad Floridou 3:2. O triumfe Avalanche rozhodol prvým hetrikom v profilige švédsky útočník Andre Burakovsky. Foto: TASR/AP

Vancouver v bránke bez Jaroslava Haláka zdolal Carolinu 2:1.

New York 13. decembra (TASR) - Hokejisti Colorada zvíťazili v noci na pondelok v zámorskej NHL nad Floridou 3:2. O triumfe Avalanche rozhodol prvým hetrikom v profilige švédsky útočník Andre Burakovsky. Nashville Predators uspeli na ľade New Yorku Rangers 1:0 a natiahli víťaznú sériu na päť zápasov. O zisku dvoch bodov pre hostí rozhodol na začiatku druhej tretiny Philip Tomasino, fínsky brankár Juuse Saros vykryl všetkých 32 striel. Vancouver v bránke bez Jaroslava Haláka zdolal Carolinu 2:1.

Colorado si pripísalo štvrté víťazstvo v sérii v riadnom hracom čase a v Západnej konferencii mu patrí 6. priečka. "Dnes je môj šťastný deň. Už som mal niekoľko dvojgólových zápasov, takže konečne prišiel aj hetrik. Je to pochopiteľne dobrý pocit," tešil sa po zápase Burakovsky, ktorého výkon vyzdvihol aj tréner Jared Bednar: "Dnes večer hral úžasne. Korčuľoval, strieľal. Neustále sa dokázal prepracovať do nebezpečných situácií pre súpera a dostať sa v nich k puku," pochválil zverenca. Colorado zvládlo duel aj bez kapitána Gabriela Landeskoga, ktorý v piatkovom zápase proti Detroitu utrpel zranenie v dolnej časti tela a chýbať bude dva týždne.

Hráči Floridy si v závere vytvorili silný tlak, no poslať duel do predĺženia sa im nepodarilo. "Domáci brankár predviedol skvelé zákroky, v závere dokonca aj obranca Erik Johnson. Je smola, že sme zo stretnutia nevyťažili nič, bod by sme si zaslúžili," povzdychol si autor jedného z gólov Floridy Joe Thornton. Panthers napriek prehre zostávajú na čele Východnej konferencie. Vo vyrovnanej tabuľke majú 40 bodov, rovnako ako Washington a Toronto.

Neuspelo ani najlepšie mužstvo západu Minnesota, navyše už v druhom stretnutí za sebou. Wild podľahli Vegas na súperovom ľade 4:6. Rozhodujúci gól na 5:4 dal v 45. minúte Mark Stone v presilovej hre. Pritom práve v početných výhodách sa hráčom z Nevady doteraz nedarilo, v uplynulých 11 stretnutiach využili iba 4 z 31. Proti Minnesote premenili hneď dve. "Rozprávali sme sa s hráčmi o tom, ako získať v presilovke späť našu pohodu a myslím, že sa nám to podarilo. Nejaký čas sa nám zdalo, že každý moment sa vyvinie v náš neprospech, no dnes sa to otočilo. Oba tímy dnes hrali skvele. My sme vyvinuli mimoriadnu snahu, kvalitné obranné zákroky prišli od každého v tíme," pochvaľoval si tréner hráčov z Las Vegas Peter DeBoer.

Šancu posunúť sa do čela východu nevyužili Rangers a ani Hurricanes. Carolina umožnila natiahnuť víťaznú sériu Vancouveru na štyri stretnutia. Canucks patrí v tabuľke naďalej až 13. miesto v konferencii, no ich nový tréner Bruce Boudreau sa už stihol zapísať do histórie klubu. Žiaden z jeho predchodcov na lavičke Vancouveru neodštartoval svoje pôsobenie štyrmi víťazstvami. "Stále sme ďaleko od postupovej ôsmej priečky, takže musíme makať ďalej. Takže chcem aj piate víťazstvo v sérii," demonštroval odhodlane Boudreau. Nového trénera si pochvaľuje aj autor víťazného gólu Elias Pettersson. "Keď sme mali ťažké obdobie, vypočul si nás. Odvtedy je to skvelé. Vieme, že nevyhráme každý duel. Musíme však mať schopnosť sebareflexie a každý sa musí pokúsiť niečo do tímu priniesť," povedal švédsky center.

Rangers nedokázali prekonať brankára Predators Sarosa, ktorého výkon v zápase stúpal. V prvej tretine kryl 6 zásahov, v druhej 10 a v záverečnej 16. "Poriadne sme to zavreli pred našou bránou, boli tam výborné bloky, oslabenia sme riešili tiež dobre. Získali sme významné body, niečo takéto nás môže nakopnúť," vyjadril spokojnosť fínsky gólman.

NHL - sumáre:



New York Rangers - Nashville Predators 0:1
(0:0, 0:1, 0:0)
Góly: 22. Tomasino (Forsberg, Carrier). Brankári: Georgiev - Saros, strely na bránku: 32:24, 16.177 divákov.

St. Louis Blues - Anaheim Ducks 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 27. Sundqvist (Walker, Schenn), 48. Walker (Schenn) - 13. Robinson (Deslauriers, Carrick), 54. Terry (Fowler, Getzlaf), 64. Terry. Brankári: Gillies - Stolarz, strely na bránku: 25:39, 17.010 divákov.

Colorado Avalanche - Florida Panthers 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Góly: 40. Burakovsky (Rantanen, MacKinnon), 43. Burakovsky (Rantanen), 52. Burakovsky (MacKinnon, Rantanen) - 48. Thornton (Verhaeghe, Vatrano), 51. Montour (Verhaeghe, Forsling). Brankári: Kuemper - Bobrovskij, strely na bránku: 26:31, 16.548 divákov.

Vegas Golden Knights - Minnesota Wild 6:4 (2:2, 2:1, 2:1)
Góly: 9. Whitecloud (Pacioretty, Stephenson), 18. Dadonov (Stone, Stephenson), 26. Whitecloud (Dadonov), 34. Pacioretty (Stephenson, Stone), 45. Stone (Pacioretty, Stephenson), 60. Pietrangelo - 14. Goligoski (Duhaime, Spurgeon), 20. Zuccarello (Spurgeon, Hartman), 21. Bjugstad (Dumba, Merrill), 42. Foligno (Spurgeon, Eriksson Ek). Brankári: Lehner - Talbot, strely na bránku: 36:27, 18.001 divákov.

Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 19. Boeser (Miller, Pearson), 28. Pettersson (Garland, Myers) - 43. Nečas (Jarvis, Kotkaniemi). Brankári: Demko (na striedačke: HALÁK) - Raanta, strely na bránku: 26:29, 18.714 divákov.