Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Calgary povolalo Ružičku z farmy do prvého tímu

Hokejista Josh Leivo (druhý vľavo) z Calgary Flames sa teší z gólu so spoluhráčmi - Juuso Valimaki (vľavo), Dominik Simon (druhý vpravo) a Slovák Adam Ružička (vpravo) počas zápasu zámorskej hokejovej NHL, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Flames odohrajú najbližší zápas v NHL až v noci na nedeľu, keď privítajú doma Winnipeg.

Calgary 25. novembra (TASR) - Vedenie klubu NHL Calgary Flames povolalo slovenského hokejistu Adama Ružičku z farmy do prvého tímu. "Plamene" o tom informovali vo štvrtok na svojom oficiálnom twitterovom účte.

Flames odohrajú najbližší zápas v NHL až v noci na nedeľu, keď privítajú doma Winnipeg. Zatiaľ nie je jasné, či 22-ročný útočník dostane šancu v zostave Calgary a absolvuje tak tohtosezónnu premiéru v zámorskej profilige, alebo bude počas pauzy iba trénovať s prvým mužstvom.

Ružička si odkrútil debut v NHL už v minulom ročníku, keď v troch zápasoch v drese Flames získal jednu asistenciu. Po tohtoročnom prípravnom kempe ho však kanadský klub poslal do farmárskeho tímu Stockton Heat v nižšej súťaži AHL, kde začal sezónu. V nej mal fantastický štart, keď sa vďaka svojím výkonom zaradil medzi ofenzívnych lídrov Stocktonu. Našiel si pevné miesto v strede prvého útoku a v 13 stretnutiach nazbieral 16 kanadských bodov (10+6), spoločne s Jakobom Pelletierom vedie bodovanie tímu. S 10 gólmi je momentálne najlepší strelec AHL, v produktivite je celkovo siedmy.

Flames aktuálne chýba pre zranenie krídelník Brett Ritchie. V prvom tíme ho doteraz zastupoval Walker Duehr ako 13. útočník, no v stredu ho klub poslal na farmu do Stocktonu.