Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

NHL: Calgary s Ružičkom uspelo na ľade Los Angeles 3:2

Na snímke hokejisti Calgary Flames zľava brankár Jacob Markström a Johnny Gaudreau sa tešia z víťazstva v zápase zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings - Calgary Flames v pondelok 4. marca 2022. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročného Slováka Ružičku povolal klub v pondelok z farmy. Za 8:27 min na ľade sa prezentoval jednou strelou na bránku a dvoma bodyčekmi.

Calgary 4. apríla (TASR) - Hokejisti Tampy Bay v zostave s Erikom Černákom prehrali v domácom zápase NHL s Torontom 2:6. Najväčšiu zásluhu na piatom víťazstve Maple Leafs za sebou mal autor hetriku a asistencie Auston Matthews, ktorý s 54 gólmi vedie poradie strelcov súťaže.

Matthews vyrovnal klubový rekord v počte presných zásahov za sezónu, ktorý drží od sezóny 1981/1982 Rick Vaive. "Bol to pre nás dôležitý duel v tejto fáze sezóny. Majú naozaj dobrý tím a vedia ako víťaziť," povedal pre oficiálny web NHL 24-ročný americký útočník. Jeho tím sa triumfom, na ktorom mal veľký podiel aj Mitchell Marner (1+3), posunul na druhé miesto Atlantickej divízie.

Slovenský obranca v drese Lightning nebodoval, odohral 18:25 minúty a pripísal si mínusový bod, dve trestné minúty, tri strely na bránku, štyri "hity" a zblokoval jednu strelu súpera. Tampa vyšla bodovo naprázdno po piatich zápasoch.

Do kanadského bodovania sa nezapísal ani útočník Adam Ružička. Dvadsaťdvaročného Slováka povolalo Calgary v pondelok z farmy. Za 8:27 min pri víťazstve Flames na ľade Los Angeles 3:2 sa prezentoval jednou strelou na bránku a dvoma bodyčekmi. O expresný gól sa postaral hosťujúci Johnny Gaudreau. Skóre otvoril po 10 sekundách hry, čo je druhý najrýchlejší gól v tejto sezóne.

Gaudreau pridal ešte jeden presný zásah, v 35. minúte upravil na konečný výsledok. "Znamená to pre nás veľa, sériu zápasov u súpera sme začali správnym spôsobom. Predtým sme tu nehrali práve najlepšie a vedeli sme, že máme na viac," uviedol 28-ročný americký krídelník, ktorého so spoluhráčmi čakajú ďalšie tri duely vonku. Calgary si upevnilo vedenie v Pacifickej divízii práve pred Kings, odskočilo im na päť bodov s tromi zápasmi k dobru.
Brankár Tampy Bay Lightning Andrej Vasilevskij (vľavo) chytá strelu z hokejky útočníka Toronta Maple Leafs Michaela Buntinga (v popredí vpravo) v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs v Tampe v pondelok 4. apríla 2022.
Foto: TASR/AP

Až po predĺžení sa rozhodlo v Columbuse, ktorý podľahol Bostonu 2:3 pp. O víťazstve rozhodol v 62. minúte Jake DeBrusk, ktorý využil zaváhanie domácich obrancov. "Nebol to náš najlepší zápas, treba uznať aj kvalitu Columbusu. Jeho hráči nás celý čas tlačili a v strednom pásme nám dávali zabrať," uviedol DeBrusk. Pri oboch góloch v riadnom hracom čase bol Charlie McAvoy, ktorý si v predchádzajúcich piatich zápasoch pripísal deväť asistencií. Bruins uštedrili Columbusu siedmu prehru za sebou.

Jednoznačný výsledok sa zrodil na ľade St. Louis, kde si Blues poradili s Arizonou 5:1 a nadelili jej päť gólov v treťom vzájomnom zápase z predošlých piatich. Kľúčová bola druhá tretina, v ktorej domáci strelili štyri góly. Pri dvoch z nich bol Pavel Bučnevič (1+2), ktorý ešte v 54. minúte asistoval pri presnom zásahu Vladimira Tarasenka. "Ville Husso mal v prvej tretine niekoľko dobrých zákrokov a myslím si, že nás to nakoplo. Boli sme správne naladení a aj keď sme v úvode neskórovali, mali sme šance," ocenil domáceho brankára autor dvoch asistencií Robert Thomas, ktorý nazbieral v predchádzajúcich šiestich zápasoch 11 bodov (3+8).

NHL - sumáre:



Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 2:3 pp (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Góly: 5. Bemström (Voráček), 40. Werenski (Voráček, Laine) – 19. DeBrusk (McAvoy), 28. Smith (Coyle, McAvoy), 62. DeBrusk (Lindholm). Brankári: Merzlikins - Ullmark, strely na bránku: 22:37, 16.396 divákov

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Góly: 7. Kučerov (Stamkos), 26. Rutta (Stamkos) – 2. Engvall (Kämpf), 22. Matthews (Bunting, Marner), 30. Matthews (Marner), 33. Kerfoot (Brodie, Holl), 48. Matthews, 52. Marner (Matthews, Bunting). Brankári: Vasilevskij - Campbell, strely na bránku: 34:39, 19.092 divákov

St. Louis Blues - Arizona Coyotes 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
Góly: 23. Barbašev (Rosen, Perron), 24. Tarasenko (Thomas, Bučnevič), 27. Schenn (Perron, Leddy), 35. Bučnevič (O'Reilly), 54. Tarasenko (Thomas, Bučnevič) – 44. Schmaltz (Dineen, Ritchie). Brankári: Husso - Prosvetov, strely na bránku: 29:22, 17.163 divákov

Los Angeles Kings - Calgary Flames 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Góly: 14. Kempe (Kopitar, Iafallo), 20. Kempe (Kopitar, Durzi) – 1. Gaudreau, 34. Lindholm (Gaudreau, Tkachuk), 35. Gaudreau (Carpenter, Stone). Brankári: Petersen - Markström, strely na bránku: 29:33, 13.464 divákov

Slováci v akcii:

Erik Černák (Tampa) 18:25 0 0 0 -1 3 2
Adam Ružička (Calgary) 8:24 0 0 0 0 1 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/