Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Carolina zvíťazila nad NY Rangers, v kanadskom derby postup Edmontonu

Nino Niederreiter (21) z Caroliny Hurricanes pred brankárom New Yorku Rangers Igorom Shesterkinom (31) počas tretej tretiny piateho zápasu série druhého kola play off hokejovej NHL o Stanley Cup v Raleigh, NC., štvrtok 26. mája , 2022. Foto: TASR/AP

Brankár Antti Raanta predviedol 16 úspešných zákrokov, prekomal ho iba v 18. minúte Mika Zibanejad.

New York 27. mája (TASR) - Hokejisti Edmontonu sa prebojovali do finále Západnej konferencie NHL. V noci na piatok zvíťazili v piatom dueli 2. kola play off na ľade Calgary 5:4 po predĺžení a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy. Carolina zdolala v 5. stretnutí semifinále Východnej konferencie New York Rangers 3:1. V sérii vedie 3:2 na zápasy a od postupu do konferenčného finále ju delí jediný duel.

Postupový gól Oilers strelil v 6. minúte predĺženia kapitán Connor McDavid. Výrazný podiel na triumfe mal aj Leon Draisaitl, ktorý asistoval pri štyroch góloch hostí, vrátane víťazného. Zach Hyman sa na výhre podieľal gólom a dvomi asistenciami. "Olejári" sa predstavia v konferenčnom finále po 16-tich rokoch a stretnú s víťazom série Colorado - St. Louis. Hráči Avalanche vedú po piatich stretnutiach 3:2.

V prostrednom dejstve padli štyri góly v priebehu 71 sekúnd, keď na Hymanov rozdielový gól na 3:2 najprv odpovedali Johnny Gaudreau a Calle Järnkrok a vzápätí vyrovnal na 4:4 Evan Bouchard. Štvorica tak stanovila najkratší čas, za ktorý padli štyri góly vo vyraďovačke v celej histórii súťaže. Necelých šesť minút pred koncom sa zdalo, že si Calgary vybojuje zápas číslo šesť po tom, ako skóroval Blake Coleman. Video však ukázalo, že puk kopol za bránkovú čiaru korčuľou a gól tak neplatil.

O góly Hurricanes v zápase s NY Rangers sa postarali Vincent Trocheck, Teuvo Teräväinen a Andrej Svečnikov. Brankár Antti Raanta predviedol 16 úspešných zákrokov, prekonal ho iba Mika Zibanejad, ktorý tak natiahol šnúru zápasov s bodovým zápisom na štyri. Pri jeho presnom zásahu si pripísal bod aj Adam Fox a stal sa prvým obrancom Rangers s desiatimi asistenciami vo vyraďovacej fáze od roku 2014.

Carolina tak zostáva doma v play off stále nezdolaná. Súperovi dovolila vystreliť na bránku len 17-krát, čo je najmenej ohrození pre Raantu v tejto play off. "Jazdci" zároveň vyrovnali svoj zápis za najmenej streleckých pokusov z aprílového stretnutia základnej časti proti New Jersey (3:1).

"Takýmto spôsobom jednoducho hrávame - tvrdo, rozumne a lepšie ako oni. Hrali sme tak celú základnú časť a aj keď sme sa od toho na chvíľu vzdialili, máme stále šancu proti komukoľvek," uviedol po stretnutí Trocheck pre oficiálnu webstránku NHL.

2. kolo play off NHL - 5. zápasy:


semifinále Východnej konferencie:

Carolina Hurricanes - New York Rangers 3:1
(1:1, 1:0, 1:0)
Góly: 13. Trocheck (Staal), 30. Teräväinen (Jarvis, DeAngelo), 54. Svečnikov (Nečas, Pesce) - 18. Zibanejad (Panarin, Fox). Brankári: Raanta - Šesťorkin, strely na bránku: 34:17, 18.786 divákov
/stav série: 3:2/

semifinále Západnej konferencie:

Calgary - Edmonton 4:5 pp
(1:0, 3:4, 0:0 - 0:1)
Góly: 11. Mangiapane (Coleman, Backlund), 26. Backlund (Stone, Coleman), 36. Gaudreau (Kylington), 36. Järnkrok (Zadorov) - 28. Nurse (Draisaitl, Hyman), 30. Puljujärvi (Hyman), 35. Hyman (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 37. Bouchard (Draisaitl, Keith), 66. McDavid (Draisaitl). Brankári: Markström - Smith, strely na bránku: 36:35, 19.289 divákov
/konečný stav série: 1:4, Edmonton postúpil do konferenčného finále/