Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Cehlárika a Daňa si z NHL nikto nevybral, sezónu začnú v AHL

Peter Cehlárik, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Cehlárik v tíme Providence Bruins, Daňo v drese Clevelandu Monsters.

Boston/Columbus 1. októbra (TASR) - Slovenských hokejistov Petra Cehlárika z Bostonu Bruins ani Marka Daňa z Columbusu Blue Jackets si z listiny nechránených hráčov nevybral žiaden klub NHL a poputovali tak na farmy. Obaja útočníci začnú nový súťažný ročník v nižšej súťaži AHL, Cehlárik v tíme Providence Bruins, Daňo v drese Clevelandu Monsters.

Cehlárik nastúpil v minulej sezóne v drese Bostonu v 20 zápasoch, v ktorých strelil štyri góly a pri ďalších dvoch asistoval. Na farme v Providence nazbieral 38 bodov (12+26) v 53 stretnutiach. Dvadsaťštyriročný krídelník nemal v septembri vydarený kemp a utrpel v ňom aj menšie zranenie.

Daňo počas prípravného kempu miesto v prvom tíme Columbusu takisto nezískal a bude sa snažiť ďalej bojovať o dôveru v Clevelande, rezervnom tíme Blue Jackets. V AHL odohral už prevažnú časť minulej sezóny, keď si pripísal 51 štartov a 30 bodov (12+18) za Manitobu Moose, v NHL dostal šancu iba v ôsmich dueloch v drese Colorada.

Z 39 hráčov, ktorí sa pred štartom sezóny ocitli na listine nechránených hráčov, nakoniec zmenili pôsobisko len dvaja. Arizona si stiahla brankára Erica Comrieho z Winnipegu a Jets si vybrali obrancu Carla Dahlströma zo Chicaga. Informoval o tom portál tsn.ca.