Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Najlepším trénerom NHL bude Evason, Brind'Amour alebo Quenneville

Rod Brind'Amour, archívne foto. Foto: TASR/AP

Quenneville je vo finálovej nominácii tretíkrát v kariére a v sezóne 1999/2000 získal Trofej Jacka Adamsa ako tréner St. Louis.

New York 11. júna (TASR) - Najlepší tréner tejto sezóny hokejovej NHL vzíde z tria Rod Brind'Amour, Dean Evason a Joel Quenneville. Držiteľa Trofeje Jacka Adamsa vymenujú počas semifinále alebo finále play off.

Brind'Amour je kouč Caroliny, Hurricanes doviedol celkovo k 48 víťazstvám v základnej časti, so 71,4 percentami získaných bodov utvorili klubový rekord a tretí najlepší pomer v histórii profiligy. V play off stroskotali v 2. kole, keď nestačili na Tampu Bay.

Evason doviedol Minnesotu Wild ku klubovému rekordu v počte získaných bodov (67%). Divosi mali aj najlepšiu sezónu z pohľadu gólového priemeru, keď strelili 3,21 gólu na zápas. Evason i Brind'Amour sú vo finálovej nominácii prvýkrát v kariére.

Quenneville priviedol Floridu do play off po druhý raz za sebou, keď skončila druhá v Centrálnej divízii o bod za Carolinou. Aj panteri utvorili klubový rekord v percentuálnom zisku bodov so 70,5 % a najvyšší gólový priemer 3,36. Quenneville je vo finálovej nominácii tretíkrát v kariére a v sezóne 1999/2000 získal Trofej Jacka Adamsa ako tréner St. Louis. V ročníku 2012/2013 počas pôsobenia v Chicagu skončil druhý. Informoval o tom web NHL.