Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

NHL: Český hokejista Kubalík zostáva ďalšie dve sezóny v Chicagu

Na snímke Dominik Kubalík z Čiech (vľavo) a Mário Grman zo Slovenska, archívne foto. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Okrem Kubalíka sa vedenie "jastrabov" dohodlo na novej zmluve aj s ďalším obmedzeným voľným hráčom, brankár Malcolm Subban podpísal dvojročný kontrakt v celkovej výške 1,7 mil. USD.

Chicago 9. októbra (TASR) - Český hokejista Dominik Kubalík predĺžil zmluvu s klubom NHL Chicago Blackhawks o ďalšie dve sezóny, počas ktorých si celkovo zarobí 7,4 milióna dolárov. Dvadsaťpäťročný krídelník si vyslúžil vylepšené podmienky fantastickým nováčikovským ročníkom, v ktorom sa dokonca dostal medzi finalistov na zisk Calder Trophy.

Kubalík vo svojej premiérovej sezóne v NHL nastrieľal 30 gólov a pridal 16 asistencií v 68 zápasoch základnej časti, vo vyraďovacích bojoch zaznamenal osem bodov (4+4) v deviatich súbojoch. Platovo si polepší, v minulom ročníku aj s bonusmi zarobil 1,775 milióna dolárov, nový kontrakt mu garantuje priemerný ročný plat 3,7 mil. USD.

Okrem Kubalíka sa vedenie "jastrabov" dohodlo na novej zmluve aj s ďalším obmedzeným voľným hráčom, brankár Malcolm Subban podpísal dvojročný kontrakt v celkovej výške 1,7 mil. USD. Blackhawks o tom informovali na svojej webstránke.