Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Chára možno neodohrá všetky duely o nasadenie

Brankár Bostonu Tuukka Rask (vľavo), pomáha mu hráč Bostonu Zdeno Chára (uprostred), vpravo padá Alex Killorn z Tampy počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Tampa Bay Lightning v Bostone v noci na 8. marca 2020. Foto: TASR/AP

Naopak, v skupine o nasadenie by mohol dostať viac priestoru v bránke "medveďov" Slovák Jaroslav Halák.

Boston 18. júna (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára možno neodohrá za Boston všetky zápasy v skupine o nasadenie do play off. Tréner Bruce Cassidy naznačil, že po reštarte NHL dopraje niektorým starším hráčom počas miniturnaja voľno.

Okrem 43-ročného kapitána by mohol v niektorých dueloch miniturnaja pauzovať a pred ostrými zápasmi play off si oddýchnuť aj jeden z lídrov útoku - 34-ročný center Patrice Bergeron. "Určite by sme mohli nechať oddychovať skúsenejších hráčov," uviedol Cassidy v rozhovore pre NBC Sports. "Potrebujú naši veteráni odohrať všetky tri zápasy, aby sa dostali do top formy? Aj keby to potrebovali, majú riskovať, že sa pred play off zrania? A máme množstvo ďalších otázok. Myslím si, že každý tím v skupine k tomu bude pristupovať podobne a bude sa snažiť mať zdravé a čo najlepšie pripravené mužstvo na štart play off."

Naopak, v skupine o nasadenie by mohol dostať viac priestoru v bránke "medveďov" Slovák Jaroslav Halák. Pred play off je jasnou tímovou jednotkou Fín Tuukka Rask, tréneri ho však pred zápasmi vyraďovačky nebudú chcieť zbytočne preťažiť. V skupine sa tak núka šanca na viac štartov Halákovi. "Tuukka je naša opora. Halákovi veľmi veríme, no Tuukka je brankár na play off a bude štartovať v prvom zápase 1. kola, ak sa dovtedy nič nezmení," dodal Cassidy.

Bruins získali Prezidentskú trofej pre víťaza základnej časti, napriek tomu môžu klesnúť v nasadení do play off až na štvrtú priečku. Prvé štyri tímy vo Východnej i Západnej konferencii majú na základe percentuálneho bodového zisku istý priamy postup do 1. kola, no predtým medzi sebou odohrajú miniturnaj a ten rozhodne o ich nasadení. Boston si v skupine zmeria sily s ďalšími tromi najlepšími tímami z východu - Tampou Bay, Washingtonom a Philadelphiou. "Či chceme vyhrať všetky tri zápasy? Samozrejme, v perfektnom svete áno," povedal Cassidy. "Myslím si však, že tímy budú skladať na každý zápas inú zostavu, budú k tomu pristupovať ako v predsezónnych prípravných stretnutiach. Ale ak naši veteráni budú chcieť odohrať každý zápas, nebudem im v tom brániť. Sú to ich telá, oni ich poznajú najlepšie. V záverečnom zápase v tretej tretine si potom radšej zavrieme oči a budeme dúfať, že sa nikto nezraní."