Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Chára poďakoval ľuďom v Bostone, ktorí bojujú s koronavírusom

Slovenský hokejový reprezentant a kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára. Foto: TASR/AP

Štyridsaťtriročný veterán prišiel do tímu medveďov v roku 2006 a v sezóne 2010/11 s ním získal Stanleyho pohár. V prebiehajúcej sezóne odohral 68 duelov a nazbieral v nich 14 bodov (5+9).

Boston 30. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa poďakoval vo videu na sociálnej sieti všetkým ľuďom v Bostone, ktorí bojujú s pandémiou koronavírusu, aby mohli byť ostatní v bezpečí.

"Ahoj Boston. Viem, že prežívame ťažké časy. Všetkým nám chýbajú veci, ktoré milujeme, a chýba nám aj šport, no vždy sme boli známi ako mesto šampiónov. Chcem sa poďakovať mnohým ľuďom, ktorí nás udržujú v bezpečí a v zdraví: všetkým zdravotníkom, záchranárom, dodávateľom potravín, dobrovoľníkom. Patrí vám veľké ďakujem. Ako Bostončan viem, že sme tvrdí a odolní. Niet pochýb, že to prekonáme a nakoniec budeme ešte silnejší. Neviem sa dočkať, keď vás opäť stretnem v TD Garden. Všetkých vás milujem," odkázal kapitán Bruins obyvateľom Bostonu.



Štyridsaťtriročný veterán prišiel do tímu "medveďov" v roku 2006 a v sezóne 2010/11 s ním získal Stanleyho pohár. V prebiehajúcej sezóne odohral 68 duelov a nazbieral v nich 14 bodov (5+9).

V USA evidovali v pondelok večer už vyše 150.000 prípadov ochorenia COVID-19, čo je najviac na svete, a viac ako 2800 ľudí chorobe podľahlo. Celosvetovo je v 199 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 760-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu takmer 37.000 osôb.