Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Klub NHL a hokejista Beach sa dohodli na mimosúdnom vyrovnaní

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Beach obvinil zo sexuálneho útoku bývalého videoanalytika Aldricha, ktorý skončil v tíme Chicaga 14. júna 2010 bez ďalšieho vyšetrovania záležitosti.

Chicago 16. decembra (TASR) - Klub NHL Chicago Blackhawks a jeho bývalý hokejista Kyle Beach sa dohodli na mimosúdnom vyrovnaní v prípade sexuálneho obťažovania. Výšku odškodného strany nezverejnili.

Hráč, ktorého Blackhawks draftovali v roku 2008 v 1. kole z 11. miesta, zažaloval svoj niekdajší profiligový klub v máji. "Dnešné stretnutie vyústilo do vzájomnej dohody. Organizácia Blackhawks dúfa, že toto riešenie prinesie do života Kylea Beacha pokoj a uzavrie pre neho túto kapitolu života," uviedli v spoločnom oficiálnom vyhlásení majiteľ Chicaga Rocky Wirtz, výkonný riaditeľ klubu Danny Wirtz a Beachova právnička Susan Loggansová.

Beach obvinil zo sexuálneho útoku bývalého videoanalytika Aldricha, ktorý skončil v tíme Chicaga 14. júna 2010 bez ďalšieho vyšetrovania záležitosti. O tri roky neskôr sa priznal v inom prípade sexuálneho obťažovania stredoškolského hokejistu, ktorý neskôr taktiež zažaloval Chicago za to, že nekonalo voči svojmu niekdajšiemu trénerovi. Aldrich si za tento prípad odsedel deväť mesiacov.

Beach v súčasnosti hrá v tretej nemeckej lige, v sezóne 2019/2020 ho slovenskí fanúšikovia mohli vidieť v najvyššej domácej súťaži v drese Miškovca. Podľa jeho vlastných slov mu zneužívanie zmenilo život a v ťažkom období si "pomáhal" aj alkoholom a drogami. Informáciu priniesla agentúra AFP.