Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Chicago zdolalo Dallas, prvýkrát v sezóne privítalo divákov

Snímka zo zápasu NHL Chicago - Dallas. Foto: TASR/AP

O víťazstve Chicaga rozhodli dva góly Alexa DeBrincata, brankár Kevin Lankinen sa prezentoval 37 úspešnými zákrokmi.

New York 10. mája (TASR) - Hokejisti Chicaga zvíťazili v zápase zámorskej NHL na domácom ľade nad Dallasom 4:2. V United Center si triumf Blackhawks vychutnalo prvýkrát v sezóne aj 3820 priaznivcov.

O víťazstve Chicaga rozhodli dva góly Alexa DeBrincata, brankár Kevin Lankinen sa prezentoval 37 úspešnými zákrokmi. Blackhawks nasadili do zostavy až 10 nováčikov. V drese Stars odohral vyše 15 minút slovenský obranca Andrej Sekera, do štatistík si zapísal dva plusové body aj jednu strelu.

"Je oveľa väčšou zábavou, keď je niekto v aréne. Mohli ste vidieť tú energiu, ktorá bola na našej strane vyššia. Myslím, že každý sa tešil na dnešný duel. Je dobré, že diváci sú späť," vyhlásil podľa TSN DeBrincat.

Calgary doma zdolalo Ottawu 6:1 a udržalo si teoretickú šancu na play off. Johnny Gaudreau a Matthew Tkachuk zaznamenali bilanciu 1+2. Flames strácajú na Montreal osem bodov, odohrajú ešte štyri zápasy, Canadiens ešte dva. Flames odohrajú všetky súboje proti najhoršiemu tímu divízie Vancouveru, Montreal oba zápasy proti Edmontonu. Šanca Calgary je malá, musí vyhrať všetky zápasy a súčasne Montreal musí prehrať oba súboje v riadnom hracom čase.

Klub z Alberty sa v noci na pondelok predstavil na ľade ako jediný z tímov, ktoré majú ešte šancu na účasť vo vyraďovacej časti. Potrebuje však pomoc od druhého tímu Severnej divízie a regionálneho rivala Edmontonu, ktorý musí dvakrát zdolať v riadnom hracom čase Montreal. "Dostali sme sa do príšernej pozície, to je pravda. Musíme zvíťaziť a modliť sa. Nikdy by som nepovedal, že budeme držať palce Edmontonu, no potrebujeme jeho úspechy," povzdychol si Matthew Tkachuk. "Pozriem si výsledky, tie zápasy sledovať nebudem. Dúfam, že Connor McDavid si vykoná svoju prácu," dodal Gaudreau.

NHL - sumáre:



CHICAGO BLACKHAWKS - DALLAS STARS 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)
Góly: 7. Entwistle (Hardman, P. Kane), 11. Hagel (Kubalík, Kurašev), 19. DeBrincat (Kane, Hagel), 57. DeBrincat (Suter, Murphy) - 10. Gurianov (Jamie Benn), 43. Pysyk (Faksa). Brankári: Lankinen - Chudobin, strely na bránku: 25:39, 3820 divákov.

CALGARY FLAMES - OTTAWA SENATORS 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Góly: 11. Gaudreau (Giordano, Tkachuk), 21. Bäcklund (Mangiapane, Nordström), 25. Tkachuk (Gaudreau, Andersson), 31. Stone (Gawdin, Lucic), 47. Dube (Ryan), 54. Giordano (Tkachuk, Gaudreau) - 32. Norris (Batherson). Brankári: Markström - Forsberg (31. Gustavsson), strely na bránku: 36:20, bez divákov.

Slovák v akcii:

Andrej Sekera (Dallas) 15:15 0 0 0 2 1 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/