Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Člen vedenia súťaže sa ospravedlnil majiteľovi Vegas

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Išlo o sporné vylúčenie Codyho Eakina v 10. minúte tretej tretiny zápasu medzi Vegas a San Jose.

Las Vegas 26. augusta (TASR) - Vysokopostavený člen vedenia zámorskej hokejovej NHL sa ospravedlnil majiteľovi klubu Vegas Golden Knights Billymu Foleymu za kontroverzný verdikt rozhodcov v siedmom zápase 1. kola play off. Vegas viedli na ľade San Jose 3:0 a pevne kráčali za postupom do konferenčného semifinále.

Všetko však zmenilo sporné vylúčenie Codyho Eakina v 10. minúte tretej tretiny. Eakin po buly v útočnom pásme kroščekoval Joea Pavelského do hrude, kapitán Sharks ešte prišiel do kontaktu s Paulom Šťastným a nešťastne padol hlavou na ľad. Rozhodcovia po krátkej porade vylúčili Eakina na 5+DKZ a domáci jeho nedovolený zákrok dokonale potrestali. V priebehu štyroch minút a jednej sekundy otočili z 0:3 na 4:3. Sharks napokon triumfovali 5:4 po predĺžení.

"V stredu ráno som mal telefonát od vysokého predstaviteľa vedenia NHL, jeho meno nebudem špecifikovať. Priznal, že zo strany rozhodcov to bol chybný verdikt a vedenie súťaže si to uvedomuje. Po tomto ospravedlnení sa cítim o niečo lepšie ako bezprostredne po zápase," citovala slová Foleyho agentúra AP.