Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Colorado v 3. a 4. finálovom dueli bez Burakovského

Hokejista André Burakovsky, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Burakovsky sa zranil pri snahe zblokovať v strednom pásme puk. Ten ho trafil do ruky a odvtedy nehral.

Denver 20. júna (TASR) - Hokejisti Colorada Avalanche sa budú musieť v najbližších dvoch zápasoch finále play off NHL na ľade Tampy Bay zaobísť bez Andreho Burakovského. Švédsky krídelník laboruje s bližšie nešpecifikovaným zranením, ktoré utrpel v druhej tretine sobotného druhého duelu s Lightning. K jasnej výhre 7:0 nad dvojnásobným obhajcom Stanleyho pohára pomohol gólom a asistenciou.

Burakovsky sa zranil pri snahe zblokovať v strednom pásme puk. Ten ho trafil do ruky a odvtedy nehral. V nedeľu tréner Colorada Jared Bednar informoval zámorské médiá, že švédsky útočník neodcestuje s tímom na zápasy číslo 3 a 4 do Tampy, pretože ho čakajú ďalšie vyšetrenia. Mohol by sa však k tímu pripojiť pred prípadným piatym stretnutím. Burakovsky zaznamenal v doterajších 12 vystúpeniach v tohtoročných vyraďovacích bojoch osem bodov za tri góly a päť asistencií. Svojím presným zásahom rozhodol o víťazstve Avalanche 4:3 po predĺžení v prvom finálovom zápase s Tampou.

S tímom na Floridu naopak odletel center Nazem Kadri, ktorý pre zlomeninu palca nehral od tretieho zápasu finále Západnej konferencie s Edmontonom. Bednar dúfa v jeho návrat do zostavy vo finálovej sérii, tím naďalej posudzuje jeho zdravotný stav na dennej báze. Kadri v sobotu korčuľoval individuálne už tretí deň za sebou. Pred zranením odohral v play off 13 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal osem asistencií.