Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL: Columbus suspendoval švajčiarskeho útočníka Hofmanna

Na snímke zo 6. mája 2018 hore brankár Slovenska Marek Čiliak, vpravo Michal Čajkovský a dole Gregory Hofmann (Švajčiarsko) v zápase základnej A-skupiny 82. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Slovensko - Švajčiarsko. Foto: TASR/Martin Baumann

Dvadsaťdeväťročný útočník odohral svoj posledný zápas za Blue Jackets 14. decembra na ľade Vancouveru. V tejto sezóne nastúpil celkovo v 24 dueloch NHL.

Columbus 11. januára (TASR) - Vedenie klubu NHL Columbus Blue Jackets suspendovalo útočníka Gregoryho Hofmanna. Švajčiarsky krídelník dostal predtým povolenie opustiť mužstvo z osobných dôvodov, následne však zámorský klub informoval, že sa z rodnej krajiny už do Columbusu nevráti.

"Samozrejme, sme sklamaní, ale nemáme inú možnosť, ako ho suspendovať," uviedol Jarmo Kekäläinen, generálny manažér Blue Jackets. Podľa denníka Columbus Dispatch Hofmannovi a jeho žene Jessice zomrelo ich prvé dieťa.

Columbus získal Hofmanna vlani vo februári výmenou z Caroliny, následne podpísal v lete s klubom z Ohia ročný kontrakt. Dvadsaťdeväťročný útočník odohral svoj posledný zápas za Blue Jackets 14. decembra na ľade Vancouveru. V tejto sezóne nastúpil celkovo v 24 dueloch NHL, v ktorých si pripísal dva góly a päť asistencií.