Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Connor z Winnipegu získal Lady Byng Trophy

Na snímke vľavo krídelník Jets Kyle Connor oslavuje gól, vpravo jeho spoluhráč Jevgenij Svečnikov v zápase hokejovej NHL Arizona Coyotes - Winnipeg Jets (3:5) v noci na 28. februára 2022. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný krídelník získal trofej, aj sa o ňu uchádzal prvýkrát v kariére. Stal sa prvým držiteľom Lady Byng Trophy v histórii organizácie Winnipeg Jets/Atlanta Thrashers.

New York 7. júna (TASR) - Americký hokejista Kyle Connor z tímu NHL Winnipeg Jets získal prestížnu Trofej Lady Byngovej. Ocenenie patrí hráčovi, ktorý najlepšie skĺbi športové majstrovstvo, slušnosť a zmysel pre fair play. O jej držiteľovi rozhodujú hlasovaním členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov.

Connor bol so 47 gólmi najlepší strelec a s 93 bodmi aj najproduktívnejší hráč Jets v základnej časti 2021/2022. Zo všetkých útočníkov Winnipegu mal najvyšší "icetime", keď odohral v priemere 21:47 min. na zápas. Pritom inkasoval iba štyri trestné minúty.

Dvadsaťpäťročný krídelník získal trofej, aj sa o ňu uchádzal prvýkrát v kariére. Stal sa prvým držiteľom Lady Byng Trophy v histórii organizácie Winnipeg Jets/Atlanta Thrashers. Neúspešnými finalistami boli obhajca ceny Jaccob Slavin z Caroliny a ďalší obranca Jared Spurgeon z Minnesoty. Informoval o tom oficiálny web profiligy.

Víťazmi Lady Byng Trophy sa stali v minulosti aj Slováci. V roku 2000 ju získal Pavol Demitra v drese St. Louis Blues a v rokoch 1967 a 1968 sa z trofeje tešil slovenský rodák Stan Mikita, ktorý si obliekal dres Chicaga Black Hawks.