Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL-draft: Demeka si v 4. kole draftu vyhrali Vegas Golden Knights

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

V budúcej sezóne bude pôsobiť v kanadskej juniorskej súťaži, pred pár dňami podpísal kontrakt s klubom Edmonton Oil Kings, ktorý pôsobí v zámorskej WHL.

New York 24. júla (TASR) - Najvyššie draftovaným slovenským hokejistom vo vstupnom drafte NHL 2021 sa stal krídelník Jakub Demek. Osemnásťročného odchovanca košického hokeja si v závere 4. kola zo 128. miesta vybrali Vegas Golden Knights.

Robustný 193 cm vysoký pravý krídelník strávil doterajšiu kariéru v slovenských súťažiach. V uplynulých dvoch sezónach bol člen projektu slovenskej "osemnástky." V ročníku 2020/2021 debutoval v najvyššej slovenskej súťaži. V drese HC Košice nastúpil celkovo do 12 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 2 asistencie, 6 trestných minút a 2 mínusové body.

V budúcej sezóne bude pôsobiť v kanadskej juniorskej súťaži, pred pár dňami podpísal kontrakt s klubom Edmonton Oil Kings, ktorý pôsobí v zámorskej WHL. Demek bol jediná voľba klubu v nedávnom Import drafte do kanadských juniorských líg, Edmonton ho získal zo 47. miesta.

Zdalo sa, že v úvodných štyroch kolách vstupného draftu nepadne ani jedno meno slovenského hokejistu, čo sa naposledy stalo v roku 2016, keď si nevybrali tímy NHL žiadneho hokejistu spod Tatier. V úplnom závere 4. kola však po Demekovi siahli Golden Knights, ktorí do NHL vstúpili v sezóne 2017/2018 a hneď v premiére v profilige postúpili do finále. Hráčom Vegas je momentálne aj Tomáš Jurčo, v minulosti si dres tohto klubu obliekal aj Tomáš Tatar.