Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NHL: Ehlers podpísal s Jets novú lukratívnu zmluvu

Na snímke Nikolaj Ehlers (vpravo). Foto: TASR/Michal Svítok

Súčasná zmluva vyprší 21-ročnému krídelníkovi budúci rok, na základe novej sa uviaže Winnipegu do konca sezóny 2024/25.

Winnipeg 5. októbra (TASR) - Dánsky hokejista Nikolaj Ehlers sa dohodol so svojím klubom Winnipeg Jets na predĺžení spolupráce. Nový sedemročný kontrakt mu podľa TSN vynesie 42 miliónov dolárov, ročne tak v priemere zarobí v NHL šesť miliónov USD.

Súčasná zmluva vyprší 21-ročnému krídelníkovi budúci rok, na základe novej sa uviaže Winnipegu do konca sezóny 2024/25. Jets si vybrali Ehlersa v roku 2014 z celkového 9. miesta vo vstupnom drafte. Dánsky reprezentant sa každým rokom herne zlepšuje a v zámorí mu predpovedajú jagavú budúcnosť, v minulom ročníku nazbieral v 82 zápasoch v drese "tryskáčov" 25 gólov a 39 asistencií. Ehlers sa stal druhým najlepšie plateným útočníkom kanadského tímu po Markovi Scheifelem, ktorý poberá ročný plat 6,125 mil. dolárov. V mužstve Jets pôsobí aj Slovák Marko Daňo.

Franson uspel na skúške v Chicagu, Chiasson vo Washingtone


Hokejový obranca Cody Franson uspel na skúške v Chicagu a po vydarenom predsezónnom kempe podpísal s Blackhawks ročný kontrakt na jeden milión dolárov. Tridsaťročný Kanaďan nazbieral v troch prípravných stretnutiach štyri body a vybojoval si trvalé miesto v prvom tíme "jastrabov". Franson v uplynulých dvoch ročníkoch NHL obliekal dres Buffala, predtým hral aj za Toronto a Nashville.

Na skúškach si vybojovali riadne kontrakty aj ďalší skúsení hráči. Alex Chiasson sa dohodol na ročnom kontrakte na 660.000 USD s Washingtonom, ďalší útočník Daniel Winnik naopak vymení hlavné mesto USA za Minnesotu, kde absolvoval prípravný kemp. S Wild podpísal identickú zmluvu. Brandon Pirri síce neuspel na skúške na Floride, ale siahol po ňom nováčik Vegas Golden Knights, s ktorým sa dohodol na ročnej dvojcestnej zmluve. Informácie priniesol oficiálny web zámorskej profiligy.

Montreal vymenil Martinsena do Chicaga, Redmonda poslal do Buffala


Vedenie klubu Montreal Canadiens zrealizovalo na štarte novej sezóny NHL dve hráčske rošády. Nórskeho hokejistu Andreasa Martinsena poslalo do Chicaga výmenou za iného útočníka Kylea Bauna a obrancu Zacha Redmonda vytrejdovalo do Buffala za krídelníka Nicolasa Deslauriersa. Canadiens "odvelili" nové posily do svojho farmárskeho tímu Laval Rocket (AHL).

Z kvarteta hráčov má najväčšie skúsenosti z NHL 29-ročný Redmond, ktorý za Winnipeg, Colorado a Montreal absolvoval dokopy 130 zápasov s bilanciou deväť gólov a 29 asistencií. Nórsky reprezentant Martinsen odohral v minulej sezóne za "Habs" deväť duelov a celkovo už v profilige nastúpil v drese Colorada a Montrealu na 119 stretnutí, v ktorých si pripísal 18 bodov (7+11). Informovala o tom oficiálna webstránka NHL.

Obranca Manson sa dohodol s Anaheimom na štvorročnej zmluve


Hokejový obranca Josh Manson podpísal nový 4-ročný kontrakt s klubom zámorskej NHL Anaheim Ducks. Zmluva platí do konca sezóny 2021/22 a hokejista počas tohto obdobia zarobí 16,4 miliónov dolárov. Informoval oficiálny web NHL.

Dvadsaťpäťročný Manson je rád, že k podpisu prišlo na začiatku sezóny. "Vedenie klubu mi povedalo, že ma chce. Som rád, že prišlo k dohode. Dúfam, že sa môžem stále zlepšovať a časom naplním svoj potenciál. Chcem hrať ofenzívnejšie ako v minulých rokoch."

V uplynulej sezóne získal v drese "káčerov" 17 bodov (5+12) v 82 zápasoch. Celkovo odohral za klub doteraz 181 zápasov s bilanciou (10+25). Anaheim ho draftoval v roku 2011 zo 160. miesta.