Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

NHL: Evander Kane bude pauzovať tri až štyri mesiace

Hokejista Edmontonu Oilers Evander Kane korčuľuje po vážnom reznom poranení na striedačku v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers v Tampe v utorok 8. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Tridsaťjedenročný Kanaďan nedohral stredajšie stretnutie v Tampe pre hlbokú reznú ranu na ľavom zápästí.

Edmonton 10. novembra (TASR) - Hokejový útočník Edmontonu Evander Kane bude po vážnom zranení zápästia pauzovať približne tri až štyri mesiace.

Tridsaťjedenročný Kanaďan nedohral stredajšie stretnutie v Tampe pre hlbokú reznú ranu na ľavom zápästí. Člen druhej útočnej formácie musel opustiť ľad v úvode druhej tretiny po tom, ako po súboji spadol na ľad a po ruke mu nešťastne prešiel korčuľou Pat Marron. Kanea previezli do nemocnice. kde podstúpil operáciu a jeho stav bol stabilizovaný. Klub ho následne zaradil na listinu dlhodobo zranených hráčov.

"Ďakujem vám všetkým za milé priania a modlitby. Včerajšia noc pre mňa bola extrémne desivá a ešte stále som trochu v šoku. Chcem sa poďakovať celým realizačným tímom Edmontonu i Tampy i všetkým lekárom a záchranárom, ktorí sa ponáhľali ošetriť moje zranenie. Bez vás by to bolo oveľa horšie a som vám úprimne vďačný," povedal.

Kane sa v Edmontone udomácnil v minulej sezóne a zaradil sa medzi opory tímu. V prebiehajúcom ročníku nazbieral 13 bodov v štrnástich dueloch. Oilers po jeho zranení povolali do tímu útočníkov Mattiasa Janmarka a Klima Kostina z farmy Bakersfield Condors v AHL.