Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

NHL: Fanúšikovia v Seattli sa môžu tešiť na bezplatnú dopravu na zápas

Komisár profiligy Gary Bettman (druhý zľava) drží dres po oznámení Rady guvernérov NHL, ktorá jednohlasne rozhodla, že Seattle sa stane 32. účastníkom zámorskej hokejovej profiligy v Sea Islande 4. decembra 2018. Seattle by mohol začať v NHL od roku 2021, termín závisí od napredovania pri renovácii štadióna. Foto: TASR/AP

Seattle sa tak stane tretím klubom NHL, ktorý ponúkne priaznivcom tento benefit.

Seattle 26. februára (TASR) - Vedenie novovznikajúcej hokejovej organizácie zámorskej NHL v Seattli sa dohodlo na spolupráci s tamojšou železničnou spoločnosťou. Tá plánuje investovať 7 miliónov dolárov do rekonštrukcie jednokoľajovej trate z centra k novému štadiónu. Zámerom je odľahčiť zložitú dopravnú situáciu v meste.

Vedenie klubu zároveň avizuje bezplatnú cestu na zápas pre fanúšikov, ktorí disponujú permanentkou, či vstupenkou na zápas. Seattle sa tak stane tretím klubom NHL, ktorý ponúkne priaznivcom tento benefit. Podľa predbežných odhadov využije železničnú dopravu v otváracej sezóne klubu 2021/2022 približne 25% priaznivcov. "Rešpektujeme históriu jednokoľajovej dráhy a chceme ľudom pripomenúť jej pôvodný zámer. Som veľmi vďačný za túto spoluprácu," citovala agentúra AP prezidenta klubu Toda Leiwekeho.