Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

NHL: Florida vyradí dres Roberta Luonga

Na archívnej snímke z 22. februára 2018 je brankár Floridy Panthers Roberto Luongo sa rozpráva s fanúšikmi o streľbe na škole Marjory Stoneman Douglas High School pred zápasom NHLs Washington Capitals v Sunrise na Floride. Hokejový klub NHL Florida Panthers vyradí dres s číslom 1, ktorý nosil brankár Roberto Luongo. Pod strechu štadióna v Sunrise ho vyvesia pred sobotným zápasom s Montrealom. Luongo je vôbec prvý hráč "panterov", ktorý sa dočká tejto pocty, archívna foto. Foto: TASR/AP

Luongo je vôbec prvý hráč "panterov", ktorý sa dočká tejto pocty.

Sunrise 7. marca (TASR) - Hokejový klub NHL Florida Panthers vyradí dres s číslom 1, ktorý nosil brankár Roberto Luongo. Pod strechu štadióna v Sunrise ho vyvesia pred sobotným zápasom s Montrealom. Luongo je vôbec prvý hráč "panterov", ktorý sa dočká tejto pocty. Informoval o tom web profiligy.

Na Floride strávil jedenásť sezón a vedie klubové štatistiky v počte odchytaných zápasov (572), víťazstiev (230), shutoutov (38) a zákrokov (16.086). Trikrát reprezentoval organizáciu v Zápase hviezd (2004, 2015, 2016). "Je to fantastické, zvlášť, keď som prvý, pre koho to urobia. Naozaj som poctený a vďačný," povedal Luongo, ktorý ukončil kariéru vlani v lete po 20 rokoch v NHL.