Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Foligno o možnom odlúčení hráčov od rodín: Prišlo by k sporu

Ron Hainsey z Ottawa Senators, vľavo, a Nick Foligno z Columbus Blue Jackets bojujú o puk v zápase NHL. Foto: TASR/AP

Vedenie NHL zatiaľ nespresnilo, či budú môcť byť hráči počas obnovenej sezóny ubytovaní v hoteloch aj so svojimi najbližšími.

Columbus 2. júna (TASR) - Hoci vedenie NHL už predstavilo plán reštartu hokejovej profiligy s 24-člennou vyraďovačkou a dvomi neutrálnymi dejiskami, viaceré detaily projektu zostávajú stále nejasné. Pokiaľ by napríklad liga požiadala hráčov o návrat k súťažnému dianiu bez toho, že by sa mohli vídať so svojimi rodinami, vznikol by obrovský problém, upozornil kapitán Columbusu Nick Foligno.

Práve izolácia hokejistov od ich blízkych v jednom z dvoch miest, v ktorých sa predkolo a hlavná časť play off uskutočnia, je jednou z reálnych možností súťažného návratu. "Pokiaľ by mi niekto povedal, že nebudem môcť vidieť svoju rodinu, tak by v určitom bode prišlo k sporu," uviedol v rozhovore pre Winnipeg Sun americký útočník.

Vedenie NHL zatiaľ nespresnilo, či budú môcť byť hráči počas obnovenej sezóny ubytovaní v hoteloch aj so svojimi najbližšími. Táto otázka je predmetom rokovaní zástupcov NHL a hráčskej asociácie NHLPA. Foligno je rozhodnutý, že svoju rodinu neopustí. Jeho dcéra Milana má totiž od narodenia srdcovú chybu a syn Hudson zasa prežil vážny prípad zápalu pľúc. "Ak sa necítite bezpečne, aby ste sa vrátili, musí sa pre takých hráčov nájsť cesta, aby ich nikto nehanil. Nemyslím si, že by sa na vás mal za to niekto pozerať neprajne," tvrdí 32-ročný Foligno, ktorého Columbus narazí v predkole play off na Toronto.