Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Adam Fox sa upísal Rangers do roku 2029

Na archívnej snímke z 28. marca 2021 hokejový obranca New Yorku Rangers Adam Fox. Foto: TASR/AP

Kontakt má podľa zámorských médií celkovú hodnotu 66,5 milióna dolárov.

New York 2. novembra (TASR) - Americký hokejista Adam Fox súhlasil v pondelok s novou sedemročnou zmluvou s klubom NHL New York Rangers. Víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu minulej sezóny sa tak tímu zaviazal do roku 2029.

Fox je jedným z najmladších hráčov, ktorí toto ocenenie získali. V 55 zápasoch ročníka 2020/2021 dosiahol 47 bodov (5+42). Spolu s Bobbym Orrom je jediný hráč, ktorý trofej získal počas prvých dvoch sezón v NHL. V tomto ročníku má 23-ročný hráč už deväť bodov (2+7) v deviatich zápasoch.

Súčasný kontrakt Foxovi vyprší po konci prebiehajúcej sezóny. "Teší nás, že sme sa s Adamom dohodli na podmienkach predĺženia zmluvy a že bude ďalej hrať za tím, ktorému fandil, keď vyrastal," uviedol v oficiálnom vyhlásení generálny manažér Rangers Chris Drury.

Kontakt má podľa zámorských médií celkovú hodnotu 66,5 milióna dolárov, v priemere zarobí 9,5 mil. dolárov za sezónu. Foxa draftoval ešte v roku 2016 tím Calgary Flames, ponuku však odmietol a o tri roky neskôr sa nechal draftovať práve "jazdcami". Informáciu priniesla agentúra AP.