Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

NHL: Hokejisti nemôžu hrať v lietadle karty

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kartové hry počas letov sú pre mnohých hráčov obľúbená zábava.

Montreal 22. januára (TASR) - Hokejisti v NHL musia počas tejto sezóny dodržiavať prísne opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu. Periodikum Montreal Gazette poskytlo niekoľko zaujímavých informácií o pravidlách, jedno z nich je zákaz hrania kariet v lietadle.

Kartové hry počas letov sú pre mnohých hráčov obľúbená zábava. Ako uviedol útočník Brendan Gallagher z Montrealu Canadiens, on a jeho spoluhráči boli počas ciest zvyknutí hrať karty, pričom slovenský útočník Tomáš Tatar veľmi často prehrával: "Skutočne mi chýbajú karty a Tatarova nahnevaná tvár po prehrách."

O tom, že porušenie pravidiel bude vedenie ligy prísne trestať, sa presvedčili hráči Washingtonu. Štyria ruskí hokejisti tímu na čele s kapitánom Alexandrom Ovečkinom sa stretli v jednej hotelovej izbe bez rúšok a okrem stotisícovej pokuty pre klub ich potrestali štvorzápasovým dištancom. "Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, nepoznám okolnosti. Ale pravidlá sú dané, tento rok zmenili nám hráčom život. Najmä keď hráme u súpera," dodal Gallagher.