Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hossa sa vráti do Chicaga, Blackhawks si ho uctia na ceremoniáli

Marián Hossa, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hossu mali do hokejovej Siene slávy uviesť už minulý rok, ale slávnostný akt vtedy zmarila pandémia koronavírusu.

Chicago 20. októbra (TASR) – Bývalému slovenskému hokejistovi Mariánovi Hossovi sa dostane veľkej pocty od klubu NHL Chicago Blackhawks. Jastrabi, s ktorými získal v minulosti trikrát Stanleyho pohár (2010, 2013, 2015), mu venujú špeciálny večer pod názvom „Marian Hossa Legacy Night". Slávnostný ceremoniál sa uskutoční 9. novembra pred domácim zápasom Chicaga s Pittsburghom.

Blackhawks si uctia svojho bývalého útočníka ešte predtým, než ho uvedú do Siene slávy v Toronte. „Ahojte, fanúšikovia Blackhawks. Vraciam sa do Chicaga. Neviem sa dočkať, keď vás uvidím v United Center na svojej Legacy Night," odkázal 42-ročný Hossa vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

Slovenský krídelník prišiel do Chicaga v roku 2009 ako voľný hráč a v klube strávil záverečných osem rokov svojej profiligovej kariéry. Vďaka svojej komplexnej hre a sa zaradil medzi najslávnejšie osobnosti klubu, ktorý práve počas Hossovej éry vyrástol v hokejovú dynastiu. Hneď vo svojej prvej sezóne vybojoval s Blackhawks majstrovský pohár a tento úspech potom zopakoval ešte dvakrát. Za Chicago odohral dokopy 534 zápasov základnej časti, v ktorých nastrieľal 186 gólov a nazbieral 229 asistencií, v play off pridal v 107 dueloch 73 bodov (21+52). Kariéru ukončil v roku 2017 pre kožné problémy spôsobené alergiou na výstroj. Po Hossovi venujú Blackhawks v tejto sezóne „Legacy Night" aj jeho bývalým spoluhráčom z majstrovských tímov - Andrewovi Shawovi (13. januára 2022), Brentovi Seabrookovi (31. januára) a Niklasovi Hjalmarssonovi (3. marca).

Hossu mali do hokejovej Siene slávy uviesť už minulý rok, ale slávnostný akt vtedy zmarila pandémia koronavírusu. Ceremoniálu v Toronte sa dočká až v pondelok 15. novembra o 19.30 h (utorok 16. novembra o 1.30 SEČ). Informáciu priniesli oficiálny web NHL a portál nbcsports.com.