Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Kyrou, Hughes a Huberdeau

Jack Hughes (vpravo), foto z archívu. Foto: TASR/AP

Hughes strelil v troch stretnutiach rovnaký počet gólov a pridal päť asistencií. "Diabli" aj vďaka nemu vyhrali všetky tri zápasy.

New York 3. januára (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa zámorskej NHL sa stali center St. Louis Blues Jordan Kyrou, center New Jersey Devils Jack Hughes a krídelník Floridy Panthers Jonathan Huberdeau.

Dvadsaťtriročný Kyrou nazbieral v dvoch dueloch sedem bodov za tri góly a štyri asistencie. V novoročnej zimnej klasike na ľade Minnesoty (6:4) zaznamenal štyri body (2+2) a vytvoril si osobný rekord, pričom strelil aj víťazný gól. V 29 zápasoch prebiehajúcej sezóny nazbieral 32 bodov (12+20).

Hughes strelil v troch stretnutiach rovnaký počet gólov a pridal päť asistencií. "Diabli" aj vďaka nemu vyhrali všetky tri zápasy. Dvadsaťročný Američan si tak vylepšil štatistiky a v sezóne má priemer bod na zápas (8+8).

O osem rokov starší Huberdeau priviedol Floridu k trom víťazstvám, ku ktorým prispel gólom a siedmimi asistenciami. Pod triumf nad Tampou Bay 9:3 sa podpísal piatimi bodmi (1+4), čo sa mu v jednom zápase podarilo štvrtýkrát v kariére a druhýkrát v sezóne. Huberdeau v nej nazbieral už 41 bodov (11+30) a je štvrtý najproduktívnejší hráč ligy.