Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Hráčmi týždňa najlepšej ligy sveta MacKinnon, Rittich a Jones

ráč Colorada Avalanche Nathan MacKinnon. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Dvadsaťštyriročný MacKinnon pomohol “lavínam“ svojimi výkonmi poskočiť na druhé miesto Centrálnej divízie.

New York 2. decembra (TASR) – Hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Colorada Nathan MacKinnon a brankári David Rittich z Calgary a Martin Jones zo San Jose.

Dvadsaťštyriročný MacKinnon pomohol “lavínam“ svojimi výkonmi poskočiť na druhé miesto Centrálnej divízie. Avalanche si v priebehu týždňa poradili najskôr s Edmontonom (4:1) a následne dvakrát s Chicagom (5:2 a 7:3). Rodák z kanadského Springhill v týchto zápasoch zaknihoval deväť bodov za tri góly a šesť prihrávok a predĺžil svoju bodovaciu sériu už na sedem zápasov.

Český brankár Rittich v zápasoch proti Pittsburghu (2:3 po predĺžení), Buffalu (3:2) a Ottawe (3:1) čelil až 101 streleckým pokusom, pričom za svoj chrbát pustil len šesť. Tretie miesto patrí takisto brankárovi. Martin Jones zo San Jose doviedol svoj tím k trom víťazstvám v rovnakom počte zápasov a pomohol mu k návratu na tretie miesto v Pacifickej divízii. Hneď dvakrát "vygumoval" svojich bývalých spoluhráčov z Los Angeles. Pri víťazstvách 4:3 po predĺžení a 4:1 si pripísal zhodne po 33 úspešných zákrokov. Úspešný týždeň uzavrel v zápase proti Arizone, keď pri víťazstve 4:2 kryl 21 striel súpera.